Centrala de la Cernavodă va fi modernizată de francezi

Premierul Ludovic Orban a anunțat că România a semnat un parteneriat cu Franța prin care se continuă colaborarea, în diferite domenii, între cele două țări.

0

Prim-ministrul a afirmat că s-a ajuns la un acord şi în domeniul nuclear civil. Drept urmare, Nuclearelectrica a semnat un acord cu Orano, companie franceză de profil, pentru o modernizare mai amplă.

Am semnat împreună cu premierul francez o declaraţie de intenţie privind cooperarea în domeniul nuclear civil care vizează colaborarea cu partenerii strategici în realizarea construirii nuclearului 3 şi 4 şi reparaţiile de modernizare a reactorului 1, într-un cadru mai larg cu partenerii strategicii. A mai fost semnat un acord între Nuclearelectrica o companie franceză, Orano”, a declarat Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a anunțat că parteneriatul încheiat cu Franța este mai amplu și vizează mai multe domenii.

Am semnat împreună cu premierul Franţei acest document important care priveşte evoluţia relaţiilor între România şi Franţa în cadrul parteneriatului strategic pe următorii 4 ani. Parteneriatul e materializat print-un plan de acţiune pe 4 ani care vizează întărirea în domeniul economic, cuprinde o întărire a colaborării în domeniul apărării, energiei, în domeniul cooperării nucleare civile, în domeniul infrastructurii, agriculturii, comunicaţiilor şi culturii”, a afirmat Ludovic Orban.

Facebook Comments