Camera Deputaților i-a ridicat imunitatea parlamentară lui Nicolae Bănicioiu

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, trece printr-o perioadă grea. Acesta este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

0
Foto: digi24.ro

Camera Deputaților a votat astăzi ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu. Votul a fost 202 pentru și 12 împotrivă. Acum deputatul ProRomânia va trebui să dea explicații în fața anchetatorilor de la Direcția Națională Anticorupție.

În fața comisiei juridice, de la Camera Deputaților, Nicolae Bănicioiu a afirmat că toate acuzațiile sunt false și nu există nicio probă reală. „Sunt nişte minciuni. (…) Poziţia mea este foarte clară. Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuţia pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înţeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat şi înţeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită. Vreau eu să lămurim practic chestiunea asta şi văd cum e posibil totuşi ca în România denunţătorul să fie crezut absolut oricând, dar să rămână cu tot, să i se ofere protecţie, imunitate şi orice. Pot să-mi ia imunitatea şi orice că oricum le-am dat-o eu„, a spus Bănicioiu.

Potrivit procurorilor, Nicolae Bănicioiu ar fi făcut aceste fapte de corupție în perioada când era ministru al Sănătății, 2012-2014 şi 2014-2015.

Facebook Comments