Vâlcea: Antrenorul emerit de tenis Eugen Vătăşescu a împlinit 100 de ani

Legendarul antrenor de tenis Eugen Vătăşescu, veteran de război, a împlinit 100 de ani. Primăria Râmnicu Vâlcea i-a acordat Diploma „Vârsta de Aur”, precum şi un premiu în bani. L-au vizitat acasă şi i-au fost aproape şi reprezentanţii Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veterani cu Dizabilităţi Vâlcea. La 98 de ani, Eugen Vătăşescu încă antrena, având o grupă de copii pe care o pregătea la o sală de sport din Râmnic.

0

„Primăria Râmnicu Vâlcea l-a onorat la finele săptămânii trecute pe Eugen Vătăşescu, veteran de război şi antrenor emerit de tenis, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani. Vineri, 16 octombrie, râmniceanul centenar a primit la domiciliul său Diploma „Vârsta de Aur”, precum şi un premiu în sumă de 1.000 de lei, în semn de respect din partea administraţiei locale. De la debutul, în anul 2012, a acţiunii de cinstire a celor mai longevivi cetăţeni ai Râmnicului, 18 locuitori ai oraşului au primit Diploma Vârsta de Aur şi au fost premiaţi cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani”, a anunţat municipalitatea.

Reprezentanţii AMVVD Vâlcea i-au oferit colonelului în retragere Eugen Vătăşescu o diplomă aniversară şi un coş cu diverse cadouri.
„A fost, fără îndoială, o reîntâlnire agreabilă şi ne-am bucurat enorm să-l regăsim pe onoratul nostru veteran într-o stare fizică şi psihică foarte bune pentru vârsta dumnealui. (….)
În preajma unor astfel de oameni un singur lucru nu este suficient – timpul. Să ascultăm din înţelepciunea acumulată într-un secol de existenţă a unui om pe lângă care viaţa nu a trecut în zadar, a fost privilegiul şi încântarea noastră.”, au povestit reprezentanţii AMVVD Vâlcea.

Reguli de sportiv şi la 100 de ani

La cei 100 de ani, Eugen Vătăşescu păstrează încă regulile de sportiv: fără excese alimentare şi un stil de viaţă activ. Nu în ultimul rând, îşi antrenează şi mintea, citind mult. Eugen Vătăşescu a ajuns în Vâlcea, de la Craiova, în urmă cu peste 70 de ani. În scurt timp, s-a făcut remarcat prin implicarea de înaltă calitate în activitatea sportivă. Graţie lui Eugen Vătăşescu au fost amenajate în Râmnicu Vâlcea primele două terenuri de tenis de câmp, în Parcul Zăvoi. A antrenat de-a lungul a 60 de ani, lucrând cu mii de copii şi antrenând până de curând. Federaţia Română de Tenis i-a recunoscut meritele, prin acordarea titlului de antrenor emerit. De asemenea, anual, FRT organizează la Râmnicu Vâlcea „Cupa Eugen Vătăşescu”.

Facebook Comments