Deputatul Daniela Oteșanu: ” PSD cere Parlamentului European eliminarea vizelor impuse românilor de SUA ”

0

 Social-democrații români, prin vocea europarlamentarului  Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, au  cerut Comisiei Europene să acționeze pentru eliminarea mecanismului de vize impus în prezent de Statele Unite ale Americii românilor, bulgarilor, croaților și ciprioților și pentru renunțarea la tratamentul discriminator aplicat statelor membre UE, a declarat deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteșanu.

” Comisia Europeană are, de șase ani, obligația legală să emită un act legislativ prin care să impună, pe bază de reciprocitate, vize pentru cetățenii americani. Este o tergiversare inadmisibilă, pe care Parlamentul e chemat să o penalizeze.  Domnul Dan Nica a cerut  în plenul  Parlamentului European, o acțiune concretă în acest sens. În caz contrar, a anunțat că, prin votul pe urmează să fie dat pe 21 octombrie pe  această temă, va solicita chemarea Comisiei Europene în fața Curții de Justiție Europene pentru nerespectarea articolului 7 din Regulamentul 2018/1806.  Discriminarea impusă cetățenilor români, bulgari, croați și ciprioți când călătoresc în SUA este inacceptabilă. Pentru respectarea principiului solidarității între membrii UE, cerem Comisiei să respecte legislația europeană și să emită o propunere de suspendare a scutirii de vize pentru cetățenii SUA”, potrivit Danielei Oteșanu.

În  2014, cinci state membre, inclusiv România, au notificat Comisia pe această temă, iar Executivul european avea obligația ca, până la 12 aprilie 2016, să suspende exonerarea cetățenilor SUA de a deține viză pentru a călători în Uniunea Europeană.

Facebook Comments