Pacienții cu Covid-19 așteaptă pe tărgi, fiindcă nu mai sunt locuri la spitalele din Craiova

Pandemia de coronavirus devine tot mai critică pe zi ce trece. În județul Dolj, în doar 3 zile, indicele de infectare a ajuns la 1,72 la mia de locuitori. Autoritățile locale au luat mai multe măsuri de restricție, însă situația este gravă.

0

Potrivit datelor oficiale, în spitalele din Craiova nu mai există locuri pentru persoanele depistate cu Covid-19. Toate cele 350 de paturi sunt ocupate în acest moment.

Situația este critică la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, unde trei persoane infectate cu coronavirus, în stare gravă, așteaptă pe tărgi pentru a se elibera un loc la ATI. Totodată, în izolatoarele din urgență numărul persoanelor suspecte de infecție cu Covid-19 este mult mai mare decât cel al locurilor disponibile.

În acest moment, în Unitatea de Primiri Urgențe sunt în așteptare, pentru Clinica de Terapie Intensivă, doi pacienți suspecți de SARS-COV-2 și unul confirmat. Sunt 15 persoane în acest moment în izolator, care sunt suspecți și testați pentru coronavirus„, a declarat Cristina Geormăneanu, director SJU Craiova, pentru Mediafax.

Situația este la fel de critică și la Spitalul Municipal Filantropia. Drept urmare, autoritățile locale au decis ca noi pacienți să fie trimiși la spitalul din Dăbuleni, la 90 de km de Craiova.

Facebook Comments