O clinică privată din Craiova face teste PCR nerecunoscute de DSP Dolj

O clinică din Craiova a făcut teste PCR, pentru depistarea coronavirusului, nerecunoscute de DSP Dolj. Mulți dintre oltenii care au vrut să pleci în concediu, vara aceasta, și-au făcut aceste teste la privat.

0
FOTO: prioritymedical.ro

Clinica privată Priority Medical, din Craiova, a făcut teste PCR, pentru depistarea Covid-19, în toată această perioadă, fără ca rezultatele să fie recunoscute de DSP Dolj.

La DSP Dolj exista, însă, informația că această clinică nu face teste PCR pentru depistarea COVID, ci teste antigen (mai puțin precise), pe care statul nu le ia în calcul și care nu figurează în statisticile oficiale. Chiar și în lumea medicală din oraș, testele de la Priority erau văzute ca o metodă mai rapidă de a obține permisul de călătorie în Grecia. „Cunosc personal un medic care a făcut testarea la Priority Medical şi a reuşit să ajungă la greci. Mi-a spus: «A mers şi cu ăsta»”, ne povestește Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, potrivit recorder.ro.

Problema a apărut în toamnă, când la clinică au venit și pacienți infectați să vadă dacă întradevăr au coronavirus. Rezultatele ieșeau pozitive, oamenii sunău la DSP Dolj pentru a vedea ce este de făcut în această situație, iar reprezentanții statului îi îndemnau să refacă testele la o altă clinică, fiindcă rezultatele de acolo nu sunt recunoscute.

Păi, ce să recunoaștem dacă ei fac teste antigen? Au mai sunat oameni la noi care au spus că au făcut testul PCR la ei şi e pozitiv. Ne întrebau ce să facă. Păi, să facă un test PCR, nu din ăla. Ei sunt puţin incorecţi faţă de pacienţi. Îi păcălesc dacă spun că fac PCR și de fapt le fac antigen“, a adăugat Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, pentru sursa citată mai sus.

Reprezentanții clinicii Priority Medical susțin că laboratoarele lor fac teste PCR, însă folosesc o metodă japoneză mai avansată, dar nerecunoscută de statul român.

Facebook Comments