Institutul Cantacuzino va scoate pe piață un medicament care întărește sistemul imunitar

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat vești bune pentru români. Institutul Cantacuzino a dezvoltat un medicament propriu pentru întărirea sistemului imunitar.

0

Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă un medicament imunomodulator, adică un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante, care creşte rezistenţa organismului la infecţii. Acesta va deveni disponibil până la sfârșitul acestui an.

Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare. Totodată, lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor, să poată să poată să producă vaccinul. Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârştiul anului„, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au dezvoltat un nou produs imunomodulator, care are proprietăţi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii.

Facebook Comments