Surprize mari la PSD Dolj: Laura Vicol deschide lista pentru Camera Deputaților. Radu Preda scos din ecuație

1
Laura Vicol

Organizația județeană Dolj a PSD și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare programate pentru data de 6 decembrie. Dacă la Senat lucrurile au fost tranșate de președintele organizației, europarlamentarul Claudiu Manda, încă din vara acestui an, atunci când a anunțat că primele două poziții revin lui Ion Prioteasa și Mihail Genoiu, fostul lider al CJ Dolj, respectiv fostul primar al Craiovei, la Camera Deputaților sunt surprize uriașe. Astfel, lista va fi deschisă de Laura Vicol, o avocată controversată printre ai cărei clienți s-a aflat și Alina Bica. Locul secund este ocupat de actuala deputată Alexandra Presură, aceasta fiind urmată de Iulian Badea, fiul cunoscutului Pavel Badea, care, în trecut, a candidat din partea PNL la funcția de primar al Craiovei.
Pe următoarele două locuri îi găsim pe Eliza Ștefănescu (fostă Peța), în prezent deputat din partea PSD, și pe Cosmin Durle, fost administrator public al județului și care, în ultimii doi ani, a ocupat poziția de administrator public al Craiovei.

Cosmin Durle

De departe cea mai notabilă schimbare față de listele PSD Dolj din 2016 este lipsa senatorului Radu Preda de pe locurile eligibile. Preda, care în ultimii patru ani a fost și unul dintre principalii comunicatori ai partidului la nivel național, apare abia pe locul 12 pe lista pentru Camera Deputaților.
Într-o situație similară este și senatorul Lavinia Craioveanu, „eminența cenușie“ a învățământului doljean și o apropiată a actualului ministru al Educației, Monica Anisie, care nu se va mai afla pe listele pentru Parlament.

Radu Preda

Nici actualul deputat Alina Tănăsescu nu se va mai întoarce în Parlament după alegerile din 6 decembrie, fostul vicepreședinte al CJ Dolj ocupând abia locul al 6-lea pe lista pentru Camera Deputaților, asta în condițiile în care, realist, social-democrații vor obține doar patru mandate de deputat.

Facebook Comments

1 COMENTARIU

Comments are closed.