SJU Craiova numai face teste Covid-19 la cerere

Spitalul Județean de Urgență Craiova a decis să nu mai facă teste Covid-19 la cerere. Decizia a fost luată după ce pandemia de coronavirus a devenit tot mai critică, iar personalul medical abia mai face față.

0

Unitatea medicală a decis să facă economie la kiturile pentru testarea la coronavirus, iar acestea să fie folosite doar pentru urgențe. Cererile venite pentru testări de la DSP sunt foarte multe, iar personalul medical nu mai face față.

Capacitatea noastră este limitată, 400 de teste pe zi. Deja suntem foarte solicitaţi de către DSP şi trebuie să lucrăm aceste probe cu prioritate.(…) În jur de 300 de probe vin zilnic. Probabil că cererea va fi mai mare în curând”, a explicat Laurenţiu Ivanovici, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru Mediafax.

În ultimele 10 zile, trei asistenţi medicali, șase infirmieri şi un brancardier de la UPU au fost diagnosticaţi cu coronavirus.

De la începutul pandemiei, în județul Dolj au fost confirmate 3.993 de persoane cu COVID-19 şi au fost prelucrate 41.550 de teste pentru depistarea virusului ucigaș din China.

Facebook Comments