Parlamentul va discuta despre amânarea alegerilor

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, în perioada următoare, se va discuta despre amânarea alegerilor parlamentare, din 6 decembrie. Potrivit acestuia, decizia a fost luată după ce România a ajuns la 4.000 de persoane infectate cu cu coronavirus, pe zi.

0

Șeful social-democraților i-a atacat pe Klaus Iohannis și Guvernul Orban pentru faptul că au scăpat situația de sub control. Drept urmare, în Parlament va fi discutată săptămâna viitoare amânarea alegerilor. „Din punctul meu de vedere, preşedintele şi Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control. La 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri.
Luni deja legea în ceea ce priveşte data alegerilor poate fi promovată în Parlament. (…) După 4.000 de infectări mi se pare normal să stăm un pic de vorbă, în primul rând, cu Guvernul, cel care organizează alegerile, să ne prezinte un plan. (…) Proiectul de act normativ este deja depus de un coleg neafiliat şi o să îl luăm în discuţii în comisii. Prima Cameră sesizată este Senatul, dar concomitent eu aş invita, în primul şi primul rând, Guvernul să ne explice„, a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV.

Curtea Constituțională a României a hotărât că Parlamentul este cel care decide data alegerilor parlamentare.

Facebook Comments