Antonie Solomon: Eu nu sunt nici de stânga, nici de dreapta. Eu sunt de sens giratoriu!

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, şi, cel mai probabil, viitor vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de parafarea unei colaborări între PSD şi PER la nivelul judeţului, că el nu crede în doctrine şi se prezintă a fi un politician de „sens giratoriu“.

0

„Eu nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, nici de centru, cum este Partidul Ecologist. Eu sunt de sens giratoriu! M-am plimbat peste tot. Ştiţi de ce? Ca să ajut Craiova. Nu cred în doctrine, cred în oameni“, a declarat Solomon. Fostul primar, care a ispăşit şi o condamnare de trei ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a negat că va candida la alegerile parlamentare, nici pe lista PSD, nici din partea PER. „Nu vreau. Am văzut ce este în Parlament. Locul meu este aici. Mai ales că am o vârstă… nu mai pot să mă duc să dorm acolo, în Parlament. (…) Nici fiul meu nu o să fie pe listele PSD pentru Camera Deputaţilor ori Senat. Sunt doar nişte zvonuri“, a mai spus Solomon.

Un pasaj numit dorinţă

Antonie Solomon a adăugat că, deşi a ales Consiliul Judeţean, proiectele lui rămân legate de Craiova. „Vreau să pun capăt zvonurilor care spun că am avut o înţelegere cu Olguţa Vasilescu. Dacă puteam cu 100.000 de voturi mi-aş fi dorit să o bat cu 100.000 de voturi. Dar craiovenii au vrut altceva. Nu o să rămân la Consiliul Local. Mi-am dat demisia de acolo.
(…) Am venit alături de PSD pentru că îmi doresc ca măcar două dintre proiectele pe care le-am susţinut în campania electorală să prindă viaţă. (…) Sunt convins că Olguţa Vasilescu va ţine cont de proiectele pe care le-am susţinut în campania electorală pentru că sunt proiecte importante pentru acest municipiu“, a precizat fostul primar, care a menţionat că cele două proiecte sunt mutarea depozitului ecologic de la Mofleni şi realizarea unui pasaj suprateran peste intersecţia dintre bulevardul Calea Bucureşti şi Carol I. „Dacă Olguţa Vasilescu le face pe acestea două o să îi spun săru`-mâna“, a mai spus Solomon.  

Antionie Solomon, alături de noii parteneri din PSD, Lia Olguţa Vasilescu şi Cosmin Vasile

Împins la PSD de „piedica“ numită Ramada

Fostul primar al Craiovei a recunoscut că ar fi vrut să candideze din partea liberalilor, însă, la Hotelul Ramada, pe care l-a descris ca fiind locul unde se iau deciziile în cadrul PNL Dolj, cineva nu l-a vrut, referindu-se la Radu Berceanu, fostul lider al organizaţiei şi unul dintre adversarii lui Solomon încă de pe vremea când cei doi erau colegi de partid. „Eu am spus de la început că îmi doresc să intru în discuţie cu orice partid care vrea binele Craiovei. Am întins mâna şi mi-a strâns-o Claudiu Manda. Intenţii, discuţii, «hai să ne vedem», lucruri de genul ăsta au existat, dar atât. Pe când ei au venit cu o soluţie concretă. Şi atunci am acceptat şi voi ajuta aşa cum pot eu, inclusiv la alegerile generale.
(…) Nu am vorbit cu nimeni de la ei (PNL – n.red.) pentru că trebuia să mă duc la Ramada să fac o înţelegere, iar eu nu ajung pe la Ramada. Cei care mimează că conduc acest partid sunt oameni care pe mine nu mă interesează. Toate deciziile se iau acolo (la Hotelul Ramada – n.red.), poate ştiţi. Tot din cauza asta nici nu am candidat din partea PNL. (…) Dădea bine să fi candidat din partea lor. Primarul PNL, nu ştiu ce… Dar domnul căruia nu o să-i pronunţ numele a vrut altceva“, a conchis Antonie Solomon.


Reamintim că Organizația Județeană Dolj a Partidului Social Democrat a semnat, joi, 15 octombrie 2020, un protocol de colaborare cu Partidul Ecologist Roman – filiala Dolj, prin care cele două structuri se angajează să se susțină reciproc, pentru buna desfășurare a activității în administrația publică locală.
Conform prevederilor documentului, cei doi parteneri vor conlucra în vederea asigurării majorității în plenul Consiliului Județean, acolo unde alianța electorală PSD+ALDE Dolj a câștigat, la alegerile locale, 16 mandate, precum și funcția de președinte, în persoana lui Cosmin Vasile, în timp ce PER a obținut 2 mandate. De asemenea, fiecare dintre cele două formațiuni politice urmează să propună câte un consilier județean pentru funcția de vicepreședinte.
În ceea ce privește Consiliul Local al Municipiului Craiova, protocolul stabilește faptul că PSD și PER își vor acorda întreaga susținere pentru proiectele avansate de către executivul condus de primarul Lia Olguța Vasilescu.
Totodată, documentul cuprinde prevederi privind colaborarea între reprezentanții celor două formațiuni politice la nivelul celorlalte consilii municipale, orășenești și comunale din județul Dolj, pentru a asigura buna derulare a tuturor investițiilor și inițiativelor care pot contribui în mod substanțial la dezvoltarea comunităților locale.

Facebook Comments