ALDE va fuziona cu Pro România

La alegerile locale, Pro România a obținut puțin sub ce 5% din voturile electoratului, iar ALDE puțin sub 3%. Pentru ca un partid politic să intre în Parlament trebuie să depășească pragul de 5%.

0
Foto: digi24.ro

Scorul foarte slab înregistrat la alegerile locale de către ALDE și Pro România a făcut ca reprezentanții celor două partide să decidă fuziunea acestora. Noua formațiune politică se va numi Pro România Social Liberal.

La alegerile parlamentare, de pe 6 decembrie, candidații ALDE se vor găsi pe listele Pro România, fiindcă fuziunea nu va fi gata din punct de vedere juridic. „Repartiția pe listă va fi de 60% – Pro România, 40% – ALDE. Victor Ponta deschide lista la Camera Deputaților în București, eu la Senat. Milităm pentru principiile și valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă. Am văzut că PSD a fost de acord cu toate măsurile guvernului: introducerea stării de urgență, prelungirea stării de urgență, introducerea și prelungirea stării de alertă, adică acele măsuri care au încălcat drepturi și libertăți. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Avem o experiență pe care o punem în față”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a susținut că noua formațiune va juca rolul unei busole, fiind singura care face opoziție adevărată. „Vrem să le arătăm că au un adversar. După anii `90 România a trecut prin două perioade bune, perioada guvernelor Năstase – Tăriceanu și guvernul Ponta. Acum sutem iar în criză. Dacă alții nu au curajul să oprească drumul spre prăpastie, trebuie să o facem noi. E momentul să ne unim forțele pentru a opri actuala guvernare si să construim o alternativă. Nu sunt niște forțe uriașe, dar experiența comună ne permite să vorbim și să venim cu soluții și cu oameni”, a declarat președintele Pro România, Victor Ponta.

Facebook Comments