Remdesivirul riscă să nu se mai găsească pe piață

Pacienții din România care sunt tratați de coronavirus ar putea rămâne fără principalul tratament. Remdesivir este singurul medicament de pe piața, din acest moment, care are efecte pozitive împotriva Covid-19.

0
Remdesivirul riscă să nu se mai găsească pe piață

Compania Gilead, cea care produce acest medicament, a luat o decizie surprinzătoare. Firma farmaceutică a decis să vândă tratamentul direct către spitalele americane. Până acum, Remdesivirul era distribuit de Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane al SUA.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că Ministerul Sănătăţii trebuie să găsească soluţii pentru a procura acest medicament, înainte ca stocul să se termine. „Deja sunt peste 2.500 de pacienţi incluşi în schemele de trament furnizate de Comisia Europeană şi după ce se livrează şi a treia tranşă, probabil că trebuie să începem să ne gândim să ne descurcăm şi singuri. Va exista o competiţie între ţări. Una este să beneficiezi de un mecanism centralizat în care Uniunea Europeană are altă forţă de negociere şi de asta spun că ar trebui abordate din timp căile de discuţii în direcţia acestui medicament”, a spus Alexandru Rafila.

Facebook Comments