PLUSR ia hora înainte la Craiova

Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS au anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi doresc să ajungă la o înţelegere cu PNL pentru formarea unei majorităţi la nivelul Consiliului Local Craiova. Mai mult, pluseriştii şi-au scos la înaintare şi propunerea de viceprimar: Cezar Drăgoescu.

0

În opinia preşedintele PLUS Dolj, Gabriel Păunică, alianţa cu PNL este singura variantă care a fost luată în calcul, o înţelegere cu reprezentanţii  Partidului Ecologist Român fiind exclusă din start. „În urma rezultatelor obţinute, electoratul ne-a transmis un mesaj extrem de puternic, din care trebuie să învăţăm cu adevărat. Ar trebui să ne uităm la forma în care se poate construi o majoritate în Consiliul Local. Este o singură variantă, aceea de a merge împreună cu PNL şi am avut deja primele contacte, urmând să formăm o alianţă cu PNL. Alianţa USR-PLUS îşi propune să dea unul dintre viceprimari, iar propunerea noastră este Cezar Drăgoescu. În urma mesajelor primite din partea electoratului şi a alegătorilor, vreau să fiu foarte clar că USR-PLUS nu a început să facă politică de dragul răului cel mai mic. Acesta este crezul cu care am intrat în politică, să oferim alternative. Cred că am avut cea mai bună formulă de candidaţi, cel mai bun candidat la Primăria Municipiului Craiova. E adevărat că electoratul a crezut doar într-o mică măsură în varianta propusă de noi şi ar trebui să tragem învăţăminte din asta”, a precizat Păunică.
La rândul său, Adrian Prîsnel, preşedintele USR Dolj, recunoaşte că rezultatul alegerilor este unul sub aşteptările alianţei. „Faptul că o să avem majoritate cu PNL este o victorie. Cred că ar trebui să fim un pic temperaţi, pentru că este, cumva, o victorie sub aşteptări şi, după semnalul pe care l-am primit de la alegători, trebuie să facem o analiză de ce suntem la scorul acesta şi nu la cel care ne aşteptam”, a declarat Prîsnel.

Săuleanu se îmbată cu jumătatea plină a paharului

Lucian Săuleanu, candidatul USR-PLUS la alegerile pentru Primăria Craiova, a încercat să treacă penste rezultatul extrem de slab înregistrat la alegerile de duminică, vorbind despre „o victorie“, fie ea şi parţială. „Cred că aceste alegeri locale au fost pentru echipa USR-PLUS un câştig. Să vedem partea plină a paharului, că avem cinci consilieri în CL şi că vom reuşi, împreună cu cei de la PNL, să avem majoritatea. Să nu uităm că timp de patru ani, PSD a avut majoritatea în CL, cu 19 consilieri. Numărul de voturi şi faţă de mine şi faţă de USR s-a dublat faţă de acum 4 ani. Asta dovedeşte că încep uşor, uşor să capete craiovenii încredere în noi. Eu, personal, sunt mulţumit de rezultate. Vrem să facem administraţie, e cel mai important. Chiar dacă e o victorie doar parţială, eu cred în parcursul USR în Craiova. Nefiind în CL, era mai greu să conving oamenii, dar acum avem patru ani la dispoziţie să construim. (…) Cei care sunt în spatele meu sunt oameni de echipă. Dacă vă uitaţi în CV-urile lor, veţi observa că într-adevăr sunt oameni care pot să facă administraţie”, a precizat Săuleanu.

Cezar Drăgoescu: În Craiova va fi o guvernare de dreapta

Chiar dacă, până în acest moment, reprezentanţii PNL nu au transmis niciun mesaj, relaţiile dintre cele două grupări fiind „îngheţate“ după eşecul negocierilor care vizau susţinerea unui candidat comun pentru Primăria Craiova, Cezar Drăgoescu, cel propus pentru unul dintre cele două posturi de viceprimar, este convins că, în Craiova, va fi o guvernare de dreapta. „Noi cu siguranţă nu vom dezamăgi în următorii patru ani, vom readuce normalitatea în cadrul primăriei şi vom lucra în slujba şi în interesul cetăţenilor. După 30 de ani de la Revoluţie, în sfârşit, în Craiova apare o nouă clasă politică, formată din oameni tineri, capabili, oneşti, oameni formaţi în mediul privat, care vin să-şi aducă expertiza la stat, oameni care se pun în slujba acestui oraş. De săptămâna viitoare vom avea majoritate cu PNL şi, practic, în Craiova va fi o guvernare de dreapta. Principalul nostru obiectiv e să ne ducem proiectele în CL spre implementare, spre a creşte standardul acestui oraş”, a spus Cezar Drăgoescu.

Facebook Comments