Oltenia: Şi-au exprimat dreptul la vot 30,93% dintre alegători

0

Pentru alegerile locale, care se desfășoară chiar în acest moment, alegătorii din județele Olteniei sunt printre cei mai activi din țară. Din cele cinci județe ale regiunii, în patru dintre acestea s-a trecut de pragul de 30 de procente ca prezență la urne. Mai mult decât atât, prezența la vot din județele Olt și Mehedinți este printre cele mai ridicate la nivel național.

Românii își aleg azi reprezentații în administrațiile locale, iar locuitorii din cele cinci județe ale Olteniei par că și-au luat foarte în serios unul dintre cele mai importante drepturi. Prezența la urne în Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea și Olt este una foarte ridicată. Potrivit datelor BEC, la ora 14:00, în Olt s-au prezentat la vot 33,08% din alegători, în Mehedinți 32,26%, în Vâlcea 30,55%, în Gorj 30,98, iar în Dolj au votat 27,81% dintre alegători.

În comparație cu situația la nivel național, Oltenia este regiunea care înregistrează una dintre cele mai mari prezențe la vot, cu 30,93 de procente, iar Olt și Mehedinți deschid ierarhia la nivel național, fiind județele cu cea mai mare prezență la urne înregistrată până la această oră. 

Facebook Comments