Primarul penal Păpăroiu acuză că interese oculte îi vânează scaunul
Comuna Gherceşti, la răscruce de voturi

0

Aflat într-o derivă electorală evidentă ca urmare a incompetenţei sale edilitare din ultimii 20 de ani, primarul Gherceştiului, Cornel Păpăroiu, este suspectat că apelează din nou la metode penale pentru a-şi asigura un nou mandat de primar al Gherceştiului. Conform unor surse din Prefectura Dolj, în ultimele două luni, în comuna Gherceşti au fost eliberate aproximativ 200 de vize de flotant pentru cetăţeni care, de fapt, locuiesc în altă localitate. Această metodă de a mări artificial şi penal numărul cetăţenilor cu drept de vot ai Gherceştiului este „patentată“ de Păpăroiu încă de acum 8 ani, atunci când organele de cercetare penală au stabilit că actualul primar a mutat scriptic domiciliul unor colegi de partid în comună pentru a obţine mai multe voturi. „Inculpatul Păpăroiu, intenţionând să candideze la alegerile locale din data de 10 iunie 2012, a luat hotărârea infracţională de a mări artificial numărul alegătorilor prin obţinerea unor vize de reşedinţă în comuna Gherceşti pentru mai multe persoane – prieteni, rude sau persoane care deţineau în comună imobile, dar domiciliau în Craiova, în scopul câştigării alegerilor locale“, se menţionează în rechizitoriul înaintat instanţei de procurorii craioveni. Acest dosar penal încă se judecă, existând o şansă reală ca Păpăroiu să-şi „odihnească“ oasele după gratii o perioadă de timp.
În timp ce asupra lui planează reale suspiciuni de fraudă, inculpatul- candidat PSD a declanşat un atac furibund pe Facebook la adresa contracandidatului său, pentru că are doar unul, şi a presei, adică Indiscret în Oltenia şi portalul www.indiscret.ro, pentru că „în ultimele zile s-au înmulțit atacurile la persoană, calomniile și chiar articolele denigratoare, pline de minciuni, plătite în presă“, după cum se vaietă într-o postare pe o reţea de socializare. Dacă acest individ medieval în comportament şi viziune consideră că articolul publicat de noi este unul mincinos şi denigrator, atunci poate că ar trebui să îşi ia inima în dinţi şi să se adreseze instanţei de judecată, dar, înainte de a face acest lucru, îl somăm public să îşi publice declaraţia de avere pe ultimii 20 de ani, aşa cum legea îl obligă, şi pentru care instituţiile statului abilitate să îl controleze şi amendeze închid ochii. Nu de alta, dar aşa află şi miile de cetăţeni ai comunei pentru care secolele au stat în loc cam ce avere are familia restrânsă Păpăroiu. Iar dacă vrea să fie el corect până la capăt, să facă publice şi averile copiilor şi ale fratelui, doar ca să existe o imagine corectă şi clară a întregului tablou financiar al familiei.
„Locuitorii comunei Ghercești mă cunosc, însă, și știu că nu se vor lăsa manipulați. În ultimii 20 de ani am schimbat împreună comuna, am modernizat-o și vom continua împreună, cu siguranță!“, îşi contiună, într-o notă optimistă, lamentarea on-line latifundiarul primar de Gherceşti. Este adevărat, locuitorii comunei pe care o păstoreşte ştiu foarte bine cât de sărac a fost Păpăroiu în primul an de mandat şi cât de bogat este acum! Ceea ce se întreabă ei este cum a reuşit această minune dintr-un salariu de primar de comună?

Facebook Comments