Blazonul de stațiune cu cel mai curat aer din Europa a fost făcut praf de multă vreme și prin concursul actualei administrații. Jumătate din localitate nu are canalizare, iar reziduurile menajere provenite de la casele din mai multe zone are orașului se deversează în pârâul Hința, care traversează orașul. Așa a ajuns Hința o bombă ecologică mobilă ce emană mirosuri pestilențiale. Așadar, pârâul din care o minte luminată ar fi putut să facă un proiect turistic și ecologic este o mizerie colorată, puturoasă și periculoasă.
Canalele mizeriei
În zona Palangine, situată la înălțime, mizeria din veceuri curge în voie prin niște rigole făcute prost. În lipsa unui proiect modern, localnicii au săpat de capul lor șanțuri dinspre gospodării spre rigole. ” Toată zona acesta dar și alte multe străzi nu au canalizare: Strada Tudor Vladimirescu, Strada Pieței, Strada Stejarului, Curături, Gătejești. Adică, mai bine de jumătate din oraș nu dipune de canalizare. Cea mai mare parte a mizeriei se duce în Hința, iar tot ce provine de la Gătejești se deversează în răul Govora. Culmea, cei care locuiesc pe strada Pieței, Stejarului dar și pe alte câteva străzi din zonă au plătit canal mulți ani.”, spune un localnic.

Este sau nu este?
În anul 2017, o vizită a câtorva turiști chinezi în Băile Govora făcea deliciul presei naționale. Actualul primar se lăuda cu aerul curat din stațiune și îi îndemna pe oaspeți să se bucure de acest privilegiu: “Inspirati un pic. Este? E ceva?” Atitudinea lor un pic buimacă nu lăsa să se vadă emoția momentului. Să fi simțit și altceva decât aer curat?
Primăria este partener cu SC Apavil în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vâlcea, care ar permite extinderea rețelei e apă și canalizare în tot orașul, dar și în localitățile componente Gătejești și Curături. Un proiect complicat care demarează greu. Alți edili, profitând de statutul de stațiune, au găsit căi alternative de rezolvare a situației.
Greu la deal!
