Primele cazuri Covid-19 în școlile din Vâlcea

Luni, 21 septembrie, în județul Vâlcea au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus în rândul elevilor. De asemenea, există și patru cadre didactice depistate pozitiv.

0

Potrivit conducerii Inspectorului Școlar Județean Vâlcea  este vorba despre cazuri în trei clase de la trei unităţi de învăţământ din judeţ: Școala  Runcu (un elev), Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea(un elev),  şi Colegiul Naţional Alexandru Lahovari din Râmnicu Vâlcea(doi elevi). În toate cele trei situații clasele au fost închise, urmând să se facă dezinfecția. Toți  elevii  depistați pozitiv au intrat în carantină pentru 14 zile iar în colegii lor de clasă  vor continua studiile în sistem online. De asemenea, mai mulți copii așteaptă rezultatele testelor.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că există și patru cadre didactice confirmate cu virusul SARS CoV-2, dar nu a precizat unitățile de învălământ. Potrivit unor surse, unul dintre cele patru cazuri  ar proveni de la Liceul Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, acesta fiind confirmat înaintea începerii noului an școlar, unul este de la Galicea, depistat  cu două  zile înainte de începerea școlii, un caz provine  la Valea –Mare iar în privința celui de-al patrulea datele sunt incerte.

Facebook Comments