Premierul Orban promite un parc industrial pe scheletul ruginit al vechiului Oltchim

Premierul României, Ludovic Orban, a susținut sâmbătă o conferință de presă în fața unei zone ajunsă în paragină a platformei chimice Râmnicu Vâlcea, pe care a numit-o ” muzeu industrial”. Orban a declarat că va sprijini realizarea unui parc industrial, proiect avansat de către Cristian Buican, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Vâlcea și Virgil Pîrvulescu, aflat în competiție pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, dar a subliniat că acesta este ”un proces laborios, din cauza legislației insolvenței și falimentului”.

0

” Ne aflăm în fața unei capacități industriale care a fost pusă pe butuci de o administrație incompetentă și coruptă și care a făcut ca, cea mai  mare  parte a unui  combinat care producea lucruri  etrem de utile pentru  economie, să  își închidă porțile și să se transforme aproape  într-un muzeu industrial. Am discutat  cu domnii Pîrvulescu și Buican,  e clar că procedura trebuie finalizată, peste 70% dintre  cei care sunt creditori în procesul de lichidare sunt reprezentanții unor instituții ale statului: este vorba de Autoritatea  pentru  Administrarea  Activelor Statului, despre ANAF, despre Administrația Fondului de Mediu, deci  sunt entități publice care trebuie puse la masă  și  care trebuie să  ia decizii favorabile în primul rând  Râmnicu Vâlcea pentru județul Vâlcea dar  și pentru economia românească. Proiectul relialzării unui parc industrial   este un proiect extrem de important, de regulă pentru  a atrage investiții  în localități, această facilitate de realizare a  unor parcuri industriale, tehnologice, IT, e o măsură care  a fost validată, care a generat succes în alte localități, cele mai multe conduse de primari liberali sau președinți de consilii județene liberali. În  acest sens, Oradea Brașov, Cluj, Timișoara sunt exemple, modele pentru astfel de proiecte industriale care au atras capacități  de producție, care au generat dezvoltare economică, au creat locuri de muncă pentru cetățenii din localitățile  sau județele respective.”, potrivit primului ministru.

” În Râmnicu Vâlcea și în județul Vâlcea problema cea mai mare a momentului este problema locurilor de muncă”

În acest context, Orban a criticat legislația în domeniul insolvenței și falimentului pe care a calificat-o ca” extrem de complicată” : ”Sigur  că este un proces mai laborios, din cauza legislației din domeniul insolvenței care este extrem de complicată, și care a făcut ca foarte  mulți să câștige  bani din insolvență și faliment în România, în loc să își folosească inteligența  și resursele  ca să câștige bani din proiecte care să  ducă la construcția unor capacități productive. Dar, punctul meu de vedere este clar, voi sprijini acest proiect , pentru că aici în Râmnicu Vâlcea și în județul Vâlcea   problema cea mai mare a momentului e problema locurilor de muncă, problema economică, faptul că vechile capacități de producție  s-au închis și nu a apărut  încă nicio dezvoltare  economică importantă. Or, ideea unui  parc industrial  poate să reperzinte o modalitate de a atrage investitori serioși, care să dinamizeze economia,  să ofere o șansă pentru  toți cei care sunt în căutarea  unui loc de muncă. ”, a mai spus Ludovic Orban.

Facebook Comments