Investiții inteligente în educație = Viitor pentru Craiova!

0

Craiova nu poate spera la modernizare și dezvoltare dacă nu va pune miza pe educație.Cum?Reinventând funcționalitatea întregului  său sistem. De la învățământul preuniversitar la cel postuniversitar.
De 30 ani la Craiova nu s-au construit o școală sau o grădiniță nouă.Peste 50% dintreșcolile Craiovei nu au săli  pentru sport și activități fizice.Majoritatea școlilor nu au dotările necesare,unele nici măcar bănci decente în clase.Multe, nici autorizații la incendii…
Absolvenții Universității din Craiova îngroașă rândurile celor care părăsesc orașul an după an.
Municipalitatea nu a găsit de cuviințăîn atâția ani să instituie un sistem coerent de burse municipale prin care săîncurajeze meritocrația, performanța școlară, pe toate etajele ei. Avem câteva zeci de elevi de elită dar meritul e mai degrabă al lor personal, al profesorilor și părinților, nu al unei comunități în stare să motiveze pe cât mai mulți să ajungă elite.

Împreună putem schimba această realitate!

Voi lansa un program de investiții în școli și grădinițe moderne în fiecare cartier al Craiovei. Toate dotate cusăli de sport și aparatura didactică necesară. Voi pleda pentru suplimentarea finanțării de bază de la bugetul local pentru modernizarea tuturor școlilor, căminelor, internatelor, laboratoarelor, inclusiv a celor din cartierele mărginașe ale Craiovei.Să-i văd pe consilierii locali care se vor opune acestui proiect!
Dar dincolo de clădiri trebuie să stea o viziune. Corelarea învățământului preuniversitar cu învățământul superior și piața locală a muncii este obligatorie. Acest lucru nu se întâmplă acum.
Învățământul local trebuie să producă resurse umane pentru oraș nu pentru marile centre urbane din țară sau din străinătate.De aceea investițiile susținute pe care le voi propune  în educația preuniversitară vor crea premise pentru formarea unor generații dinamice, creative, promotoare de viitor.

Sunt preocupată de dezvoltarea învățământului dual la Craiova. Avem nevoie de școli vocaționale, de școli profesionale. Nu mai găsim meseriași pe piațăși nu facem decât să ne plângem! Vreau să avem o hartă a atelierelor/locurilor de pregătire practică pe tot teritoriul orașului. Finanțarea proiectelor de practică școlară se poate face facilitând o relație mai strânsă între școală și mediile productive locale.
Așa vom face pași importanți înainte.

În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, cu Universitatea din Craiova dar și cu companii din oraș voi institui, ca primar, Bursa Municipală de Merit pentru toți elevii și studenții care se vor califica pentru standardul unei asemenea burse.
Suntem aici la Craiova între primele județe ale țării,  la obezitate, inclusiv la cea infantilă. Voi susține eligibliltatea cheltuieilor bugetare pentru promovarea mișcării fizice, sportuluiși consumului alimentar sănătos în toate instituțiile publice din Craiova. Voi găsi soluții pentru accesul, gratuit și în siguranță, al tuturor elevilor la baza sportivă a școlilor (terenuri și săli, inclusiv curtea școlii) după cursuri sau în  vacanțe. E vital pentru generațiile de copii și adolescenți din oraș.

 Voi respecta, în spiritul și litera lor, toate prevederile din Legea educației care intră în aria mea de responsabilitate.

Sunt Anișoara Stănculescu și  voi fi primarul full time al Craiovei.
Doar cu votul vostru!Poziția 2 pe buletinul de vot!#PMP

Comandat de PMP Dolj, executat de SC INDISCRET MEDIA SRL, cod AEP 21200020

Facebook Comments