Raluca Turcan: Vrem parteneri cu care să colaborăm mai ușor la nivel de județ

Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, a fost vineri în vizită în județul Dolj, unde a poposit pentru început pe șantierul drumului expres Craiova Pitești, îmbogățit zilele acestea cu un nou front de lucru pe centura Craiovei, lângă viitorul amplasament al Spitalului Regional.

0

Flancată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și de fruntașii liberali din județ, inclusiv de candidații la primăria Craiova și CJ Dolj – Nicolae Giugea și Alexandru Gâdăr, Turcan a lăudat investițiile derulate de Guvern, neuitând să precizeze că și-ar dori în fruntea administrației locale oameni cu care Executivul să colaboreze „mai ușor” decât până acum. „Din fericire pentru doljeni, odată cu noua guvernare s-a trecut de la vorbe la fapte. Şi, dacă până acum vedeam spitale regionale pe hârtie, drumuri expres desenate, acum se lucrează intens. Pe partea de infrastructură suntem în grafic cu lucrările, iar Spitalul Regional Craiova a devenit o realitate odată cu semnarea contractului. De altfel, toată activitatea guvernamentală, în scurtul mandat pe care l-am avut până acum, s-a concentrat prioritar pe infrastructură, sănătate, educaţie şi investiţii, sprijin pentru mediul de afaceri. De asemenea, se alocă fonduri pentru exproprierile necesare pentru a închide cercul de centură Craiova – Centura ocolitoare Craiova Sud. Prin ministrul Fondurilor Europene, am reuşit să aducem în momentul de faţă 109 milioane lei pentru întregul sistem sanitar, care a accesat decontarea achiziţiei de aparatură medicală pentru combatarea epidemiei de COVID-19, şi mai există solicitări de 500 milioane lei. Este o dovadă certă a unui angajament nedisimulat şi sperăm că şi la nivel de judeţ vom avea parteneri cu care să colaborăm mai uşor. Şi din acest punct de vedere avem mari aşteptări în privinţa colaborării pe care o putem stabili aici între Guvern şi administraţia locală, fie că vorbim de municipiul Craiova, fie că vorbim de Consiliul Judeţean Dolj”, a spus Raluca Turcan.

Turcan: Copiii nu au culoare politică

Vicepremierul a făcut și pomelnicul sumelor puse la bătaie de Guvern pentru începerea anului școlar, insistând ca autoritățile locale și inspectoratele școlare să profite de ocazie pentru dotarea școlilor. „S-au pus la dispoziție sume consistente atât pentru materiale de învățare, cât și pentru materiale și echipamente sanitare. Pot să vă spun că s-a disponibilizat chiar o sumă de 25 de milioane de euro pentru containere de tip sanitar pentru școlile care au rămas neracordate la rețeua de apă și cea de canalizare și, spre surprinderea mea, am aflat că de la autoritățile locale nu a venit nici măcar o singură solicitare în acest sens. S-a pus la dispoziția Ministerului Educației o sumă tampon de 100 de milioane de lei pentru ca ministerul să poată interveni direct dacă nu se intervine de către factorii din plan local. Sper însă să nu fie nevoie. Să încheiem disputele și să asigurăm condițiile sanitare și de studiu pentru copii. Copiii nu au culoare politică”, a mai spus vicepremierul.

La vizita pe şantier au mai participat alături de Raluca Turcan și  Nelu Tătaru, preşedintele PNL Dolj – Ştefan Stoica, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, Alexandru Gîdar, candidatul PNL la Primăria Craiova, deputatul Nicolae Giugea, europarlamentarul Marian Jean Marinescu şi senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul filialei municipale a PNL.

Facebook Comments