Mihail-Cristian Negulescu, candidat PMP la conducerea CJ:
„Profesionalizarea deciziei la nivelul Consiliului Județean este obligatorie pentru o Strategie județeană de succes pentru perioada 2021-2027”

0

Doljul intră începând cu 2021 într-o nouă etapă de dezvoltare. Vechea strategie de dezvoltare a județului expiră în acest an. E nevoie de o nouă strategie de dezvoltare. Ea trebuie corelată și cu obiectivele stabilite pentru Cadrul Financiar Multianual al UE(2021-2027), dar și cu obiectivul Green Deal, acela de a avea până în 2050 o Europa neutră din punct de vedere climatic.

O asemenea Strategie trebuie să valorifice toate tipurile de resurse financiare și consiliere tehnică pe care Comisia Europeană le va mobiliza în favoarea  administrațiilor locale din Uniunea Europeană. Pentru ca acest lucru să devină realitate la nivelul Doljului e nevoie de o profesionalizare  a tuturor activităților din zona decizională a Consiliului Județean.

Trei condiții fundamentale

Statutul de profesor în managementul serviciilor publice îmi permite să fac câteva propuneri publice pe care le voi și aplica dacă votul doljenilor mă va onora cu poziția de președinte al CJ Dolj. Ele sunt cu adevărat condiții fundamentale pentru succesul noii strategii județene de dezvoltare.

Prima are în vedere funcționarea la nivelul CJ a unui centru de excelență legislativă și operațională în administrația  publică. Centru care poate  să funcționeze și ca o Unitate competitivă de atragere a fondurilor europene pe toate liniile de finanțare, inclusiv pe cele puțin sau deloc accesate până acum.

A doua condiție se referă la eficientizarea activității aparatului de specialitate al CJ, dar și cel al instituțiilor, societăților și regiilor autonome din subordonarea sau în coordonarea Consiliului Județean. Încă sunt multe circuite birocratice care îngreunează derularea unor proiecte, accelerarea unor proceduri care să ajute la optimizarea deciziilor și la implementarea lor.

A treia condiție, foarte importantă o constituie creșterea transparenței administrative. Eu cred că publicarea în detaliu pe site-ul CJ a execuției bugetare și a tuturor contractelor din bani publici este absolut necesară. Ca de altfel și a salariilor, respectiv a fișei postului celor care lucrează în instituție.

 Cetățenii au dreptul să știe, in timp real, pe ce se cheltuie banii din taxele și impozitele lor, dacă salariile primite de funcționari și experți sunt recompensa potrivită pentru competența și efortul lor.

Sunt Mihail-Cristian Negulescu, candidat al PMP pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Dolj și vă mulțumesc pentru atenția acordată.

Comandat de PMP Dolj, executat de SC INDISCRET MEDIA SRL, cod AEP 21200020

Facebook Comments