Vâlcea: Primarul din Băile Govora, contestat pentru poliție politică

Trecutul de colaborator al Securității ceaușiste ca poliție politică, potrivit Monitorului Oficial al României, nu îi dă pace la niciun ciclu electoral eternizatului primar Mihai Mateescu, din Băile Govora, candidat pentru încă un mandat.

0

Mateescu a fost dovedit agent al fostei Securități  în urmă cu 19 ani, așa cum rezultă din Monitorul Oficial al României nr.305 (Anul XI), din 17 mai 2001, Partea a III – a, Publicații și Anunțuri(foto). Totodată, el a  declarat, cu ocazia  numeroaselor candidaturi   la funcția de primar  că  nu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică. În cazul în care acesta nu a spus adevărul, falsul în declarații prevede  amendă sau închisoare, conform Codului Penal. Mihai Mateescu este primar al Govorei din anul 2000.

”Cum de poate candida acest personaj”?

Murăruși Nicolae,  din satul Govora,  comuna Mihăești,  semnalează conducerii centrale și județene a Partidului Național Liberal(PNL)  că actualul primar  a desfășurat activități de  poliție politică, faptă ce contravine statutului de partid.  ” În statutul PNL , la Articolul nr.15, punctul 2, litera b,   se  stipulează clar că o persoană nu poate  deveni membru al PNL dacă i s-a stabilit printr-o hotărâre calitatea  de lucrător,   colaborator sau asimilat colaborator al Securității în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, subliniază   Murăruși în scrisoarea către Ludovic Orban.

” La articolul 22, punctul 2, litera h. scrie clar: Calitatea de membru  al PNL se pierde prin retragere, radiere sau excludere,  în urma stabilirii, printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, a calității de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securității în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, potrivit aceleiași scrisori.

”În Monitorul Oficial al României,  partea  a III – a, joi, 17 mai 2001, pe lista persoanelor care au desfășurat POLIȚIE POLITICĂ, apare chiar char candidatul PNL la funcția de primar al orașului Băile Govora, domnul învățător Mihai Mateescu, născut în Popești, Vâlcea, la date de 05.11.1954. fiul lui Dumitru și Maria”, precizează Murăruși Nicolae.   

De asemenea, Murăruși  întreabă cum de poate candida  ”acest personaj care  a comis și fals în declarații în repetate rânduri,  declarând că nu a colaborat cu securitatea, cu ocazia repetatelor candidaturi la funcția de primar”.

  Ce spunea Mateescu

De-a lungul timpului, Mateescu s-a apărat afirmând că nu el este persoana care a fost declarată că a făcut poliție politică, deși datele publicate în  Monitorul Oficial corespund cu datele lui de identitate. Chiar așa???

Facebook Comments