Vicepreședintele PMP Mehedinți, Dan Cătălin Vatamanu, este noul președinte al Administrației Fondului pentru Mediu

Dan Cătălin Vatamanu, președinte al Administrației Fondului pentru Mediu: „Obiectivul meu este acela de a ajuta la alinierea României la standardele de mediu ale Uniunii Europene. Trebuie să generalizăm colectarea selectivă a deșeurilor si să eliminăm presiunea procedurilor de infringement asupra țării noastre“.

0

Inginerul Dan Cătălin Vatamanu, vicepreședinte al PMP Mehedinţi, este, începând cu data de 2 septembrie, fnoul președinte, cu rang de secretar de stat, al Administrației Fondului Pentru Mediu, instituție aflată în subordinea Guvernului României. Acesta spune că îşi propune să dinamizeze activitatea instituției astfel încât proiecte durabile în favoarea mediului să prindă viață în cât mai multe comunităti din țară. „Avem oportunități reale pentru dezvoltarea de proiecte și atragerea de finanțări europene pentru politici de mediu la nivelul tuturor localităților. Avem obligații majore care rezultă din angajamentele noastre la nivelul Uniunii Europene. Voi da acel impuls necesar pentru ca politicile de mediu să devină realitate durabilă“, a declarat proaspătul președinte al AFM, Dan Cătălin Vatamanu.

Administrația Fondului pentru Mediu gestionează și susține proiecte importante pentru protecția mediului, şi precum şi programe de finanțare precum Programul Rabla, Rabla Plus, Programul pentru infrastructură de alimentare verde, Casa Eficientă energetic/Casa Verde, Programul de alimentare cu apă și canalizare, Programul Rabla pentru electrocasnice, Programul pentru închiderea depozitelor neconforme de deșeuri, dar și programe privind transportul public nepoluant, spațiile verzi, împăduriri, sisteme fotovoltaice și de gestionare a deșeurilor.

Facebook Comments