PSD Dolj: Solicităm Direcţiei de Sănătate Publică Dolj să se ocupe de pandemie, nu de jocurile electorale!

0

„Într-o tentativă disperată de a obţine o mână de voturi, liberalii doljeni nu ezită să se folosească inclusiv de instituţiile publice, pe care le implică în campania lor electorală negativă pe care o duc la adresa candidaţilor PSD, de fapt singura campanie de care sunt capabili.        

          De această dată a venit rândul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj care, în loc să îşi concentreze toate resursele pentru combaterea epidemiei de coronavirus, mai ales acum, când zeci de mii de elevi se pregătesc să revină la şcoală, se lasă atrasă într-un joc politic murdar, pus în scenă de candidatul PNL pentru primăria Moţăţei. Motivul îl reprezintă calitatea apei furnizate la nivelul localităţii care, din pricina unor probleme înregistrate de softul staţiei de tratare, obiectiv aflat încă în garanţie, are momente când înregistrează valori ridicate ale concentraţiei de clor. Folosindu-se de această situație nedorită, candidatul PNL şi o parte dintre oamenii aflaţi pe lista sa de consilieri au făcut o plângere către DSP Dolj, instituție care ameninţă acum cu sistarea furnizării apei la nivelul localităţii.

          Printr-o asemenea măsură extremă, care ar afecta direct aproximativ 5.000 de persoane din cele 1.500 de gospodării racordate la reţeaua de apă, liberalii încearcă să construiască un motiv de atac la adresa actualei administraţii PSD, pe care vor să o scoată vinovată pentru situaţia astfel creată. Aceştia ignoră însă cu bună ştiinţă faptul că, în luna februarie, la momentul recepţiei staţiei de tratare, probele prelevate au arătat foarte clar că apa este potabilă, valorile întregistrate de buletinul de analiză (foto 1 şi 2) fiind în parametri prevăzuţi de legislaţia în vigoare. Mai mult decât atât, staţia de tratare este încă în termenul de garanţie, astfel că responsabilitatea pentru buna sa funcţionare cade în sarcina firmei care a realizat lucrarea.

          Solicităm astfel public conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj să evite să se lase implicată într-o bătălie electorală şi să îşi păstreze atenţia către implementarea măsurilor necesare pentru combaterea epidemiei de Sars-Cov-2, în contextul în care, în mai puţin de două săptămâni, începe noul an şcolar, iar zeci de mii de elevi şi profesori se vor întoarce în clasele de curs“, se arată într-un comunicat de presă al PSD Dolj.


Facebook Comments