În vreme ce violenţele clanurilor se înmulţesc vizibil
IPJ Dolj s-a transformat în „haltă“

Deşi Doljul este, în opinia multora, unul dintre cele mai dificile judeţe când vine vorba despre grupurile infracţionale şi păstrarea liniştii şi ordinii publice, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a fost transformat în ultima perioadă într-o veritabilă „haltă“. Doar în acest an, instituţia a schimbat deja trei comandanţi, doi dintre ei în ultimele trei luni!?

0

Haosul de la nivelul conducerii IPJ Dolj a început odată cu detaşarea comisarului şef Constantin Nicolescu în poziţia de adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române. Atunci, locul său a fost ocupat, temporar, de către comisarul şef Laurenţiu Dumitrescu, în prezent adjunct al inspectorului IPJ Dolj. Câteva luni mai târziu, Nicolescu decide să se pensioneze, astfel că funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie rămâne vacantă, iar în luna ianuarie, printr-un ordin al ministrului Marcel Vela, la Dolj este detaşat comisar şef Adrian Glugă, până atunci şef al IPJ Brăila.

Alin Aurelian Petecel, ultimul „comisar voiajor“ care a zburat de la Dolj


Deşi detaşarea acestuia avea un termen de doar trei luni, Glugă este păstrat în fruntea IPJ Dolj până la începutul lunii iunie, când este mutat la IPJ Constanţa. În locul său este adus, de la Timişoara, comisarul şef Alin Aurelian Petecel. La fix trei luni de la preluarea funcţiei, ultimul „comandant voiajor“ care s-a perindat pe fotoliul de şef al instituţiei de pe strada Vulturi este trimis la IPJ Arad, decizie care lasă, din nou, IPJ Dolj fără comandant.

Haosul de la IPJ se mută în stradă

Evident, lipsa de continuitate la nivelul conducerii IPJ Dolj nu avea cum să nu se lase cu urmări grave în activitatea instituţiei. „Problema este că, aşa cum s-a putu observa, niciun comandant care este detaşat pentru 3 sau 6 luni nu îşi va asuma decizii importante. De ce ar face-o când ştie că, oricum, peste puţin timp va pleca. Iar acest lucru influenţează negativ activitatea Inspectoratului. Şi nu vorbim doar despre faptul că scade eficienţa poliţiştilor, dar se crează o situaţia în care apar abuzuri ori chiar lucruri care depăşesc limita legii.

Imagini de după bătaia de la Podari


Poliţiştii doljeni îşi doresc stabilitate. Vor să existe o viziune, o strategie pentru acest judeţ, care, nu mulţi ştiu, este unul extrem de dificil, cu o populaţie foarte mare şi cel mai mare număr de posturi de poliţie“, a precizat unul dintre angajaţii IPJ Dolj, care a preferat să rămână anonim.
Vorbele acestuia par a fi, din nefericire, acoperite de realitate. Să nu uităm că, nu mai departe de noaptea trecută, în comuna Podari, două clanuri de ţigani au transformat una dintre străzi într-o adevărată zonă de război, cu maşini şi case distruse, dar şi cu numeroase victime care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Evident, la faţa locului nu s-a deplasat nici măcar un şef din cadrul IPJ Dolj, deşi situaţia din teren o impunea. Ba mai mult, susţin surse din cadrul Poliţiei, situaţia conflictuală era cunoscută, cele două clanuri mai având conflicte în ultimele zile, însă mai-marii IPJ Dolj nu au luat absolut nicio măsură pentru ca lucrurile să nu degenereze.

Probabil că, fiind cu „ochii“ în altă parte, Ministerul de Interne a uitat să se mai ocupe şi de propria bătătură, devenită, iată, un veritabil sat fără câini, unde violenţele clanurilor se transformă în chestiuni cotidiene!

Facebook Comments