Mihaela Liana Dincă, candidatul PRO România pentru primăria Goieşti: „Mă lupt pentru normalitate“

Auzim constant, venind din partea întregului spectrul politic românesc, că România are nevoie de o schimbare reală, de oameni noi în politică şi administraţie. Unul dintre puţinele partide care a decis să treacă de la vorbe la fapte pare să fie PRO România, care, cel puţin la Dolj, vine în faţa candidaţilor cu numeroşi tineri dornici să fie schimbarea pe care vor s-o vadă în societate. Este şi cazul candidatului PRO România pentru funcţia de primar al comunei Goieşti, Mihaela Liana Dincă, o tânără hotărâtă să readucă normalitatea în comunitatea sa.

0

Absolventă a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor – specializarea finanţe şi bănci, expert în achiziţii publice şi posesoare a unei diplome de master cu specializarea în managementul organizaţiilor publice, Mihaela Liana Dincă pare să deţină toate „ingredientele“ necesare pentru a pune Goieştiul, o comună cu un uriaş potenţial, pe drumul către modernizare. „Datoria viitorului primar va fi să unească, nu să dezbine. Să construiască, nu să distrugă. Datoria noastră, dar, în primul rând a mea, în calitate de candidat la Primaria Goiești, este de a unii oameni astfel încât, împreună, să reușim să aducem comuna la standardele pe care ni le dorim cu toții. Normalitatea în zilele noastre a ajuns să pară ceva greu de atins. Sau, mai bine zis, imposibil de atins. Eu mă lupt pentru normalitate“, susţine candidatul PRO România.

Comunitatea pe primul plan

Comună aflată la aproximativ 20 de kilometri de Craiova, în partea de Nord-Vest a judeţului, comuna Goieşti este formată din nu mai puţin de 11 sate: Fântâni, Adâncata, Goiești (reședința), Mălăești, Mogoșești, Muereni, Piorești, Pometești, Popeasa, Țandăra şi Vladimir. Un veritabil coşmar administrativ chiar şi pentru primari cu experienţă. Acest lucru n-o sperie însă pe Mihaela Liana Dincă, care priveşte acest aspect ca pe o provocare. „Dacă există voinţă se poate realiza orice. Iar eu ştiu că pot să mişc lucrurile astfel încât, împreună cu oamenii din localitate, să transformăm Goieştiul într-o comună moderă şi europeană. În primul rând, vreau să înţeleagă toată lumea, de la primar la consilieri şi până la funcţionari, că o comunicare cu cetăţenii este esenţială. Interesul comunităţii este pe primul plan. Tocmai din acest motiv printre primele decizii pe care le voi lua va fi acea de a reanaliza, împreună cu cetăţenii, nivelului taxelor şi impozitelor locale. Concret, îmi doresc o reducere a acestora la minim, în special pentru utilaje agricole sau alte oportunităţi care pot genera apoi dezvoltare şi care pot aduce plus-valoare“, a precizat Mihaela Liana Dincă.

Iată cum se prezintă programul candidatului PRO România pentru primăria Goieşti:

– Investiţii în educaţie: reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor, precum şi înfiinţare de after-school-uri
– Investiţii în infrastructură: asfaltarea drumurilor comunale şi săteşti, decolmatarea de canale şi şanţuri
– Extinderea reţelei de apă şi canalizare
– Înfiinţarea unui centru medical, precum şi dotare acestuia cu aparatură medicală
– Costruirea unui centru de zi pentru copii cu misiunea de a preveni abandonul şcolar
– Acordarea de consultanţă cetăţenilor din localitate pentru accesarea fondurilor europene
– Amenajarea în fiecare sat a unui loc de joacă pentru copii
– Creşterea siguranţei cetăţenilor şi gospodăriilor prin îmbunătăţirea iluminatului public şi înfiinţarea unei sistem de supraveghere la nivelul localităţii prin montarea unor camere dedicate
– Reanalizarea nivelului taxelor şi impozitelor locale şi reducerea acestora la minim pentru utilaje agricole sau alte oportunităţi pentru dezvoltare
– Reabilitarea căminului cultural
– Amenajarea unui centru social pentru persoane vârstnice
– Demersuri în vederea proiectării şi executării lucrărilor de racordare la reţeaua naţională de gaze naturale
– Curăţarea deşeurilor de pe domeniul public şi creşterea gradului de colectare selectivă
– Accesul la informaţiile publice ale primăriei

Facebook Comments