Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj: „Avem doi colegi de la Dolj în echipa domnului Ciolacu. E simplu pe cine vom susţine!“

PSD organizează sâmbătă dimineaţă primul congres on-line, o premieră pentru politica românească, la care participă peste 1.500 de delegaţi strânşi în 39 de centre de vot teritoriale. Toate centrele, dintre care unul amenajat chiar la Palatul Parlamentului, vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmiterea live a congresului, iar toţi participanţii vor avea acces pe ecrane la imaginile din celelalte centre.

0

Liderul organizaţiei judeţeane Dolj a PSD, europarlamentarul Claudiu Manda, spune că social-democraţii doljeni vor merge pe mâna lui Marcel Ciolacu. „Este un Congres atipic, date fiind condiţiile de pandemie. Poate că ar fi trebuit să-l facem în luna februarie, atunci când ne hotărâsem, dar nici acum nu este târziu. Ne-am organizat, sunt 1.500 de delegaţi, iar organizaţia judeţeană Dolj are 69, fiind cea mai mare dintre toate organizaţiile judeţene, numărul de delegaţi fiind stabilit în funcţie de performanţă.
(…) E simplu pe cine vom susţine pentru că în echipa domnului Ciolacu (Marcel Ciolacu – n.red.) avem doi colegi de la Dolj. Noi am avut o discuţie în cadrul organizaţiei, am dat şi un vot în acest sens, şi am decis că vom susţine echipa domnului Ciolacu. El ne-a demonstrat că este un lider şi un om de echipă, care a avut rezultate foarte bune în judeţul Buzău. Nu ştiu dacă vă mai amintiţi, dar la începutul anului eu am fost la Buzău şi am fost primul care i-am spus că ar trebui să candideze la funcţia de preşedinte. Nici nu ştiu dacă vom avea o a doua candidatură până la final, rămâne să vedem ce va face domnul Teodorovici, dacă va rămâne în cursă“, a precizat liderul PSD Dolj.

Cosmin Vasile şi Claudiu Manda


La rândul său, Cosmin Vasile, candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, spune că, deşi congresul se desfăşoară on-line, votul se va da ca şi până acum, pe buletinele primite de Bucureşti. „Votul se va desfăşura pe buletine normale, cu urnă de vot, cu comisie de numărare a voturilor. Buletinele de vot au venit de la Bucureşti, sunt sigilate, comisia le va deschide atunci când va începe votul, iar rezultatul va fi anunţat pe un portal, urmând ca buletinele şi procesul verbal să fie trimise apoi la Bucureşti“, a spus Vasile.

Reamintim că, pentru funcţia de preşedinte al PSD candidează actualul lider interimar al partidului, Marcel Ciolacu, şi senatorul Eugen Teodorovici, singurul parlamentar social-democrat care n-a semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.
Totodată, delegaţii PSD vor supune la vot şi dacă preşedintele Consiliului Naţional al partidului ar putea fi ales direct de congres. Vasile Dîncu va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

Facebook Comments