Vâlcea: Focar de Covid la concernul francez Faurecia

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat marţi, 18 august, şapte cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la „un agent economic din judeţ”. Potrivit unor surse credibile, cele şapte cazuri au fost depistate la firma Faurecia, producător francez de componente auto, care funcţionează pe platforma industrială din comuna Budeşti.

0

„În cursul zilei de ieri (17.08 – n.r.), au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şapte angajaţi ai unui agent economic din judeţ. Menţionăm că la acest agent economic au mai fost cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 în rândul angajaţilor”, conform unui buletin de presă al DSP Vâlcea. Surse din interiorul Faurecia susţin că va fi declanşată o anchetă complexă, în urma mai multor reclamaţii ale angajaţilor care invocă nerespectarea măsurilor de securitate şi încălcarea unor norme şi normative de muncă.

Veste bună din centrele DGASPC Vâlcea

În acest context, DSP Vâlcea a prezentat şi situaţia epidemiologică până la data de 18 august 2020, pe teritoriul judeţului Vâlcea. „Au fost confirmate 879 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, 17 dintre acestea fiind diagnosticate în ultimele 24 de ore. În centrele rezidenţiale aparţinând DGASPC Vâlcea există un număr de 51 de persoane (beneficiari şi personal) care s-au vindecat de infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Acestea provin din centrele de îngrijire şi asistenţă de la Lungeşti şi Nicolae Bălcescu (…)”.

92 de persoane contaminate, internate în spitalele din Vâlcea

„În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 92 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 68 asimptomatice şi cu forme uşoare de boală, 20 au forme medii şi patru pacienţi se află internaţi în secţia ATI.
În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea nouă persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 253”, a mai precizat DSP Vâlcea.

De la începutul pandemiei au fost realizate aproape 10.000 de teste

„În judeţ, în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 9.747 teste. În data de 18 august au fost înregistrate şi 289 de rezultate negative.
În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 48 de decizii de izolare şi 50 de decizii de carantină, în prezent, 429 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 50 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică)”, potrivit aceleiaşi surse.

Facebook Comments