Prefectul de Vâlcea : Fac apel la cetățeni să spună adevărul la anchetele epidemiologice

Sebastian Fârtat, prefectul județului Vâlcea, susține că majoritatea persoanelor supuse anchetelor epidemiologice în cazul îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 ” cosmetizează” adevărul, acesta fiind un fenomen grav cu care se confruntă județul.

0

”Eu aș face un apel la toți cetățenii județului Vâlcea, și în special la cei care sunt în anchete apidemilogice, să  spună  adevărul, pentru că, dacă acum patru luni ne confruntam cu lipsă de măști și echipamente medicale, acum ne  confruntăm cu două lucruri: oboseala celor din linia întâi și lipsa  de conștiință civică a celor care se află în  anchete epidemiologice. Din diferite motive, majoritatea cosmetizează adevărul ”.

Sebastian Fârtat a mai adăugat că Instituția Prefectului are în atenție o analiză a anchetelor epidmiologice din Vâlcea, în scopul de a acționa împotriva răspândirii virusului :

” Am solicitat Direcției de  de Sănătate Publică să îmi facă o analiză privind  toate anchetele epidemiologice din județ pentru a vedea zonele sau instituțiile  sau firmele   private în care noi trebuie să acționăm punctual pentru a preveni răspândirea acestui virus. Avem deja o lună și o săptămână  de transmitere comunitară și după o analiză  foare exactă putem vedea anumite puncte unde trebuie să acționăm.”, a precizat prefectul.

Omisiunea  de date în anchetele epidemiologice se pedepsește potrivit Codului Penal.

Facebook Comments