Ludovic Orban: Investim un miliard de euro în programul de extindere a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri, la Craiova, că Guvernul va lansa, în următoarele zile, apelul de proiecte pentru programul de extindere a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din România care nu dispun de aceste utilităţi. Bugetul programului este de peste un miliard de euro, însă, în prima etapă, vor fi alocate de la bugetul de stat 234 de milioane de euro.

0

„Avem ca obiectiv în următorii patru ani să extindem reţelele magistrale cât mai mult, astfel încât să permitem conectarea la reţelele de gaz natural a cât mai multor localităţi. Săptămâna viitoare, în urma adoptării OUG privind programul de extindere a reţelelor de distribuţie de gaz, va fi lansat apelul de proiecte pentru programul de un miliard de euro pregătit de Guvern pentru înfiinţarea de distribuţii în localităţi în care nu există“, a declarat Ludovic Orban, care a adăugat că aceste investiţii vor îmbunătăţi nivelul de trai a milioane de români. „Apelul de proiecte lansat săptămâna viitoare permite localităţilor care au documentaţiile tehnico-economice aprobate de autorităţile locale să depună astfel de proiecte să poată să obţină finanţare pentru înfiinţarea distribuţiilor de gaz natural. Ştiţi că de mult partidul pe care îl conduc, PNL, este preocupat de tema valorificării resurselor de gaz natural şi mai este o temă importantă: gazul românesc să ajungă în casele românilor. Degeaba avem resurse de gaz, dacă resursele de gaz nu ajung în casele românilor“, a precizat premierul.

Reamintim că premierul Ludovic Orban a fost prezent, vineri – 14 august, la inaugurarea tronsonului de conductă de gaz Craiova- Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat.


Tronsonul, în lungime de 39 km, are o valoare de 33,5 milioane de lei, investiția aparține Transgaz, iar constructorul este CIS GAZ Târgu Mureș
.

Facebook Comments