Vâlcea: Covid la oncologie

Patru cadre medicale şi un pacient de la Secţia oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unor informaţii provenite pe surse şi confirmate de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea. Conform DSP, marţi, 4 august, şapte angajaţi din rândul personalului medico-sanitar din judeţul Vâlcea aveau Covid-19. Potrivit datelor furnizate de aceeaşi instituţie, în data de 4 august, în unităţile sanitare din judeţul Vâlcea erau internate 139 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-COV-2, 138 dintre acestea fiind din Vâlcea şi o persoană transferată dintr-un alt judeţ.

0

322 de persoane în carantină la domiciliu
„Starea de sănătate a persoanelor diagnosticate pozitiv aflate în unităţile sanitare judeţene este următoarea: 51 sunt asimptomatice sau prezintă forme uşoare ale bolii, 85 au forme medii de boală şi trei se află internate în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.
De asemenea, de la intrarea în vigoare a Legii nr.136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Vâlcea, Direcţia de Sănătate Publică a emis 153 de decizii de izolare şi 400 de decizii de carantină. În prezent, în carantină la domiciliu se află 322 de persoane, pentru  şase dintre ele această măsură fiind dispusă în ultimele 24 de ore”, a mai precizat DSP Vâlcea.

De la debutul pandemiei au fost confirmate 533 de cazuri Covid-19
„De la debutul pandemiei şi până acum, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate 533 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 15 au decedat, iar 379 au fost externate (123 pacienţi vindecaţi).
Faţă de ultima informare de presă, au fost înregistrate 21 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, printre acestea aflându-se şapte cazuri la personalul medico-sanitar, două cazuri din centrele DGASPC şi două cazuri noi din contacţii apropiaţi ai cazurilor pozitive. În toate aceste cazuri, s-au instituit măsuri specifice de izolare şi carantinare a contacţilor apropiaţi ai acestora.
Până la această dată, la nivelul judeţului, pe metodologie, au fost realizate 7.100 de teste, în ultimele 24 de ore fiind trimise la laboratoarele acreditate un număr de 277 de teste.

Amenzi din cauza nerespectării măsurilor de protecţie individuală
Poliţiştii vâlceni au continuat acţiunile specifice din această perioadă, în ultimele 24 de ore fiind verificate 33 de terase/restaurante şi 22 de mijloace de transport în comun. În urma acestor verificări au fost aplicate patru sancţiuni, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.
Având în vedere creşterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în judeţ, facem apel la cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-şi proteja propria sănătate, dar şi pe toţi cei din jur. Conştientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum şi  îndemnarea terţelor persoane să poarte mască de protecţie, să păstreze distanţa socială şi să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

Telefoane de contact
Pentru recomandări şi alte informaţii de interes public privind epidemia de Covid-19 puteţi apela linia TELVERDE – 0.800.800.358, dedicată exclusiv informării cetăţenilor, precum şi la serviciul de permanenţă al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea –  0758.061.438.
Vă reamintim şi linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de Covid -19”, a mai anunţat DSP Vâlcea.

Facebook Comments