Râmnicu Vâlcea: Joi, 6 august, se colectează echipamentele electrice şi electronice vechi

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), organizează o nouă campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor uzate, potrivit unui anunţ al municipalităţii.

0

„Joi, 6 august 2020, orele 09.00 – 15.00, locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor putea preda echipamentele electrice şi electronice vechi şi acumulatorii portabili uzaţi la punctul fix de colectare amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 26. Pentru echipamentele voluminoase (maşini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic la numărul 031.827.000, ridicarea acestor echipamente de acasă. Toţi cei care vor preda minimum 10 kg de deşeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat vor fi premiaţi cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei”, precizează reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Programul „România Reciclează”

Programul „România Reciclează” îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos. Potrivit prevederilor OUG nr. 5/2015, autorităţile locale au obligaţia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnaţi, cel puţin o dată pe trimestru.

Despre Environ:
Asociaţia Environ este o organizaţie colectivă, non-guvernamentală şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare şi economie circulară în ţara noastră. Informaţii complete despre activitatea organizaţiei sunt disponibile pe http://www.environ.ro/ www.environ.ro.

Facebook Comments