DGASPC Vâlcea: ” Centrele noastre au fost transformate în Spitale COVID, deși nu dispunem de echipamente și nici de dotarea specifică îngrijirii persoanelor infectate ”

”În aceste zile în centrele DGASPC se duce o lupta acerba pentru protejarea vietii beneficiarilor nostri, beneficiari care, in cadrul centrelor Zatreni, Bistrita si Lungesti aveau oricum o stare de sanatate extrem de precara. S-au luat masuri pentru protectia salariatilor, dar cu prioritate a beneficiarilor, insa se pare ca transmiterea comunitara a acestui virus face extrem de grea lupta noastra cu pastrarea lui in afara centrelor din subordine”, precizează intr-un comunicat de presă Nicolae Badea(foto), directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

0

” Inca din primele zile si momente am solicitat ca beneficiarii nostril sa fie preluati de unitati sanitare medicale specializate, insa din pacate, specialistii direct responsabili din Prefectura, DSP si alte institutii au decis sa ne carantineze centrele pentru că, spre exemplu, Spitalul Judetean Valcea era deja plin de bolnavi COVID din alte judete.

Am utilizat resursele puse la dispozitie de Consiliul Judetean Valcea si am achizitionat, in conditiile legii, echipamente de protectie, dezinfectanti si tot ce a fost nevoie conform standardelor in asistenta sociala si chiar unele similare  celor din spital si vom continua sa facem acest lucru. Am spus in repetate randuri, inclusiv  Prefecturii Valcea “ seful pandemiei” si celor carora trebuie sa le raportam aceste probleme, ca DGASPC Valcea nu are nici medici  specialisti  in domeniul bolilor infectioase si nici personal special instruit pentru ingrijirea persoanelor bolnave de COVID. Din pacate centrele DGASPC au fost transformate in Spitale COVID, desi noi nu dispunem de echipamentele necesare pecifice si nici de dotarea specifica ingrijirii persoanelor infectate cu COVID.

Probabil ca cei veniti acum din concediu nu cunosc situatia reala si nu au comunicat cu superiorii lor, cu care am mentinut permanent legatura, solicitandu-le sprijin.

Nu am stat si nu vom sta indiferenti, insa dupa cum vedem situatia devine grava de la zi la zi, si nu doar la noi, la DGASPC Valcea. Poate ca singura diferenta intre bolnavii nostri de COVID si cei care vin din alte domenii, este ca ai nostri  sunt deja intr-o stare de sanatate precara fizica si unii, mentala.

I-am ingrijit si ii vom ingriji in continuare, insa in aceste zile grele pentru noi toti, DGASPC Valcea nu are nevoie nici de cinism in declaratii publice si nici de politica.

Revenind, solicitam institutiilor guvernamentale dialog, sprijin real, fara declaratii date ca dupa revenirea din concediu, iar persoanele care fac acete declaratii sunt invitate sa stea macar  o zi alaturi de conducerea DGASPC si de angajatii nostrii  pentru  a vedea cu ce ne confruntam. Pana atunci este bine sa ne protejam cu totii astfel incat COVID sa nu patrunda in institutii precum Prefectura Valcea, de al carei sprijin si nu declaratii de presa avem nevoie!!”, se mai arată în comunicatul DGASPC Vâlcea.

Facebook Comments