O asistentă de la Maternitatea Vâlcea și o infirmieră de la Terapie Intensivă, confirmate cu noul coronavirus

Prefectura Vâlcea a anunțat miercuri, 15 iulie, în baza datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, că au fost confirmate cu noul coronavirus două salariate de la Săpitalul Județean de Urgență Vâlcea.

0

”  În  ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv două persoane din rândul personalului medico-sanitar și auxiliar al Spitalului Județean Vâlcea. Este vorba de o asistentă de la Maternitatea Râmnicu Vâlcea și o infirmieră de la secția Anestezie Terapie Intensivă(ATI).

 Pentru a preveni răspândirea virusului, în cele două secții au fost luate următoarele măsuri: dezinfecția spațiilor, identificarea contacților apropiați ai celor două cazuri în vederea recomandării de a rămâne în izolare la domiciliu pentru 14 zile, verificarea echipamentelor de protecție utilizate de către personal etc.”

 De la începutul pandemiei, în Vâlcea au fost făcute 7.832 de teste   

”Menționăm că în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea sunt internate în prezent 31 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, dintre acestea un număr de 25 fiind cazuri diagnosticate în județ, iar restul pacienți transferați din alte județe.  În secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea nu se află în acest moment niciun pacient confirmat cu COVID-19. Numărul de teste realizate în județ până la această dată este de 7.832.   Numărul deceselor este de șapte. ”, potrivit comunicatului oficial. 

Facebook Comments