Craiova: Începe distribuţia pachetele alimentare pentru persoanele defavorizate

Prefectul de Dolj, Nicușor Roșca, s-a asigurat că pachetele alimentare de la Guvernul României au ajuns la Craiova în cele mai bune condiții. Astfel, în următoarele zile, vor fi distribuite în Bănie 1.954 de pachete pentru beneficiarii din municipiul, prin intermediul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială Craiova.

0

Produsele alimentare au fost achiziționate de Guvernul României, prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Instituția Prefectului judeţului Dolj coordonează toată această activitate.
Fiecare pachet ce va ajunge la persoanele defavorizate are o greutate de peste 25 de kilograme și conține făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc și de vită, conservă pate de porc, gem de fructe și gem dietetic.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt: persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.

Facebook Comments