Semimaratonul Craiovei – ediţia a III-a (ediție virtuală) ROGVAIV(A)
Alergăm separat, dar împreună pentru comunitate!

Cauza: Fondul Local de Investiții COVID 19 pentru SĂNĂTATE ÎN educaţie Start înscrieri: 1 iulie 2020 Data desfăşurării alergării: în intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2020 Premierea: Duminică - 27 septembrie 2020

0

Descriere şi palmares
Sportul a devenit în ultimii ani modul prin care oamenii aduc schimbarea în comunitățile din care fac parte. De la acest principiu a luat naștere în anul 2018 primul eveniment de fundraising comunitar din Craiova – Semimaratonul Craiovei. Evenimentul a crescut exponențial de la o ediție la alta de la 400 la 1400 de alergători, de la 10 la 14 cauze și de la 16.290 lei la 37.990 lei – fonduri colectate din taxele de înscriere, bani care au mers către cauzele susținute de alergători.

Cea de-a treia ediție a Semimaratonului Craiovei este organizată anul acesta adaptată realității actuale, respectiv în mod virtual, cursele fiind identificate cu nume din culorile curcubeului ROGVAIV(A), sub sloganul „Alergăm separat, dar împreună pentru comunitate!“.

Semimaratonul Craiovei este un eveniment de strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate.  Cauza pentru care alergăm anul acesta este susținerea Fondului Local de Investiții COVID19. Asociatia Română a Tinerilor cu Inițiativă va aloca toate fondurile strânse în urma Semimaratonului Craiovei ediția a III-a ROGVAIV(A) („Totul va fi bine!”)  către o nouă lecție de solidaritate a comunității craiovene: susținerea sănătății sistemului de educație din Craiova pentru gestionarea situației provocată de criza COVID19.
În anul 2020 ne propunem un nou record pentru Semimaratonul Craiovei –  generozitatea fără limite din partea comunității!


Perioada organizării evenimetului

Start înscrieri: 1 iulie 2020.
Alergarea și transmiterea timpului obținut se va desfășura în perioada 20 iulie – 20 septembrie 2020.
Premierea va avea loc duminică 27 septembrie 2020.

Participanţi
Intenționăm să capacităm 2.500 de participanți la această ediție!

Tipuri de curse
Evenimentul este structurat pe 8 tipuri de curse:

Curse cronometrate
Cursa Roșie – șase ture de Parc Romanescu (21 km) – www.strava.com/segments/24614289;
Cursa Orange – patru ture de Parc Romanescu (14 km) – www.strava.com/segments/24615660
Cursa Galbenă – două ture de Parc Romanescu (7 km)  – www.strava.com/segments/24615726
Cursa Verde – o tură de Parc Romanescu (3,5 km) – www.strava.com/segments/24615785.

Alergătorii vor folosi obligatoriu aplicația Strava pentru cronometrarea curselor; aceasta poate fi descărcată gratuit de la https://www.strava.com/.
Rezultatele vor fi preluate automat din aplicația STRAVA, în intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2020.
Cursele cronometrate pot fi parcurse de mai multe ori de către fiecare participant în perioada desfășurării Semimaratonului Craiovei (20 iulie 2020 – 20 septembrie 2020), urmând ca în interiorul acestei perioade să fie luat în calcul cel mai bun record personal!
Ocupanții podiumului vor pune la dispoziția Organizatorului, la adresa de email semimaraton@arti.ro link-urile pentru alergarea respectivă, pentru conformitate!

Curse necronometrate
Cursa Albastră – destinată copiilor (1 an – 14 ani) – nu este condiționată de un traseu prestabilit.
Vor fi trimise dovezile parcurgerii curselor din orice locație conform următoarelor distanțe (bebelușii 1-2 ani: 50 m mers de-a bușilea, copii 2-3 ani: 200 m, copii 4-5 ani: 300 m, copii 6-7 ani: 500 m, copii 8-9 ani: 600 m, copii 10-11 ani: 800 m, copii 12-14 ani: 1 km).
Dovada alergării va fi reprezentată prin postarea de fotografii și filmulețe pe pagina de facebook a părinților, utilizând hashtag-ul #HaiCuImplicarea  – campanie lansată de ARTI prin Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS în data de 24.03.2020.

Cursa Indigo – cursa destinată persoanelor aflate în fotolii rulante – nu este condiționată de un traseu prestabilit. Va fi trimisă dovada parcurgerii cursei din orice locație conform distanței de 1km. 
Dovada alergării va fi reprezentată prin postarea de fotografii și filmulețe pe pagina de facebook, utilizând hashtag-ul #HaiCuImplicarea  – campanie lansată de ARTI prin Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS în data de 24.03.2020.

Cursa Violet – Canicros – nu este condiționată de un traseu prestabilit
Animalele însoșite de stăpânii lor parcurg cursa în orice locație pe distanța de 1 km.
Dovada alergării va fi reprezentată prin postarea de fotografii și filmulețe pe pagina de facebook a posesorului de cățel, utilizând hashtag-ul #HaiCuImplicarea  – campanie lansată de ARTI prin Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS în data de 24.03.2020.

Cursa Albă – cursa personalului medical – o tură de Parc Romanescu (3,5 km conform traseului prestabilit pentru cursele cronometrate). Cursa este destinată exclusiv personalului medical aflat în prima linie în lupta împotriva Coronavirusului.
Dovada alergării va fi reprezentată prin postarea de fotografii și filmulețe pe pagina de facebook, utilizând hashtag-ul #HaiCuImplicarea  – campanie lansată de ARTI prin Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS în data de 24.03.2020

Cauza semimaratonului Craiovei ediţia a III-a

Iubitorii de mișcare și fapte bune vor achita o taxa de participare la Semimaratonul Craiovei ediția a III-a ROGVAIV(A) („Totul va fi bine!”) , bani care vor merge pentru susținerea cauzei inițiate de Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, proiect ARTI – Fondul Local de Investiții COVID19.
Fondul a fost înființat în luna martie 2020 ca urmare a declanșării pandemiei de Coronavirus. Au fost colectați din donații peste 25.970 euro și din care au fost susținute în  perioada stării de urgență și a stării de alertă în România  – 7 unități medicale din Craiova și județul Dolj, 4 instituții publice din Craiova și peste 250 de elevi din mediul rural din județul Dolj.

Detalii: https://platformacomunitara.com/covid.
Din banii strânși în urma Semimaratonului Craiovei 2020 vom finanța Fondul Local de Investiții COVID pentru SĂNĂTATE ÎN EDUCAȚIE!
Astfel, intenționăm să asigurăm dezinfectanți, săpun, articole pentru curățenie, dispensere de hârtie igienică și prosoape de hârtie și consumabilele aferente pentru toate școlile din orașul Craiova. Este important ca elevii să revină la școală în condiții de siguranță pentru sănătate!
Dispenserele vor fi identificate vizual cu însemnele Semimaratonului Craiovei 2020.
În funcție de Sponsorii Evenimentului campania poate fi extinsă și către școlile din mediul rural!

TAXE
Taxele de participare se mențin la nivelul ediției anterioare, astfel:

TIP CURSĂ Regular 01.07 – 20.09 Happy weekend 15-17.08
CURSA ROȘIE (6 ture Parc Romanescu) 80 lei 50 lei
CURSA ORANGE (4 ture Parc Romanescu) 80 lei 50 lei
CURSA GALBENĂ (2 ture Parc Romanescu) 80 lei 50 lei
CURSA VERDE (1 tură Parc Romanescu) 80 lei 50 lei
CURSA ALBASTRĂ – cursa copiilor (1 an – 14 ani) 10 lei  
CURSA INDIGO – cursa fotoliilor rulante 10 lei  
CURSA VIOLET – Canicros 10 lei  
CURSA ALBĂ – cursa personalului medical (1 tură Parc Romanescu) 80 lei 50 lei
Copiii peste 14 ani și studenții 30 lei  

ÎNSCRIEREA
Înscrierile se vor face pe platforma: https://www.semimaratonulcraiovei.ro/ la secțiunea Inscrieri,  începând cu data de 01 iulie 2020.
Înscrierea va fi confirmată de plata on-line.

CUM FUNCȚIONEAZĂ EVENIMENTUL:
Pasul 1: Alergătorii vor completa formularul de înscriere online de pe site-ul semimaratonului;
Pasul 2: Pentru cursele cronometrate alergătorii vor folosi aplicația Strava. Aceasta poate fi accesată  gratuit la https://www.strava.com/ sau descărcată din Google Play sau App Store. Trebuie să vă creați un cont!
Pasul 3: Achitați taxa de participare
Pasul 4: În aplicația Strava solicitați accesul în Clubul Semimaratonul Craiovei 2020 aici:   https://www.strava.com/clubs/smcr2020
Pasul 5: Alergați (de câte ori și când doriți în perioada de desfășurare a concursului 20 iulie -20 septembrie) segmentul aferent cursei alese.
ATENȚIE: segmentul aferent cursei alese trebuie străbătut în totalitate și în direcția precizată pentru a fi contorizat.
Locația: Parcul Nicolae Romanescu.
Plecarea: de la intrarea Monumentul Hipic (centrul de închiriere biciclete). Alergarea se face pe aleea principală pe lângă pista de biciclete, direcția de deplasare de la plecare este către Restaurant Planter’s – Grădina Zoologică – Castelul Fermecat până la fântâna Valea Fetii cu întoarcere pe lângă Hipodrom – intrare Stadion Extensiv – pe lângă Velodrom, înapoi până la Monumentul Hipic.
Pasul 6:  Rezultatele vor fi adăugate automat în Clasamentul generat de aplicația Strava.
Pasul 7: Datele vor fi preluate pe site-ul nostru oficial www.semimaratonulcraiovei.ro și actualizate periodic.

PREMII
Premierea va avea loc duminică 27 septembrie 2020 – data la care era programată a se desfășura fizic Semimaratonul Craiovei ediția 2020.
Vor fi premiate primele trei locuri locuri feminin și primele trei locuri masculin conform timpului confirmat de aplicația STRAVA pentru cursele cronometrate, respectiv: 
Cursa Roșie – șase ture de Parc Romanescu (21 km);
Cursa Orange – patru ture de Parc Romanescu (14 km);
Cursa Galbenă – două ture de Parc Romanescu (7 km);
Cursa Verde – o tură de Parc Romanescu (3,5 km).

Ocupanții podiumului vor transmite către Organizatorul Evenimentului sportiv, la adresa de email semimaraton@arti.ro link-urile pentru alergarea respectivă, pentru conformitate!
Vor fi premiați toți participanții la Cursa Albastră – cursa destinată copiilor.
Vor fi premiați toți participanții la Cursa Indigo – cursa fotoliilor rulante.
Vor fi premiați trei participanți la Cursa Violet – Canicros, prin tragere la sorți.
Vor fi premiați trei participanți la Cursa Albă –  cursa personalului medical, prin tragere la sorți.
În funcție de Sponsorii Evenimentului pot fi oferite și premii speciale!

Alte modalităţi de implicare şi susţinere

Cei care vor să susțină cauza Semimaratonului Craiovei 2020 – Fondul Local de Investiții COVID 19 mai au la dispoziție și alte modalități de implicare:
SMS 8844 cu textul ABECEDAR;
donații online utilizând platforma https://www.semimaratonulcraiovei.ro/product/donatii-cauza-fondul-local-de-investitii-covid19/;
sponsorizând direct Fondul Local de Investiții COVID19 https://www.semimaratonulcraiovei.ro/wp-content/uploads/2020/06/CONTRACT-ARTI-SPONSORIZARE-Semimaratonul-Craiovei.pdf.

PARTENERI MEDIA
Susțin Evenimentul: Kiss Fm, ZTV, Cuvântul Libertății, Radio România Oltenia Craiova, TVR Craiova, Indiscret în Oltenia, Radio Crazy, Săptămâna în Oltenia , Cronica Olteniei, Reporter 24h.

PRODUCĂTOR
SightRunning.ro

Este nevoie să #StămAcasă, dar nu să #StămDegeaba!

Amănunte actualizate pe pagina web și pagina de facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/SemimaratonulCraiovei/

Echipa ARTI
Coordonator – Cristina Alexandra CATANĂ BUCĂ
Telefon – 0721703878
Email – office@arti.ro, arti_craiova@yahoo.com

Promotorul acestui eveniment – Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) este o asociație non-profit ce activează de 17 ani în folosul comunității locale craiovene, derulând peste 300 de proiecte cu 10.000 de beneficiari direcți finali.

Semimaratonul Craiovei este un eveniment organizat de Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, program powered by ARTI.ro

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ