REGELE GOL
Cei de la U Craiova au survolat munţii, spre Cluj-Napoca, extrem de optimişti: „Mergem să câştigăm”. Nimic deosebit. La Craiova, nu optimismul a lipsit după 1991, anul ultimului titlu din palmaresul echipei. Orice altceva, dar nu optimismul, dovadă tribunele întotdeauna pline. Duminică, 28 iunie, în cea de-a V-a etapă a playoff-ului, golul decisiv din derbiul CFR – Universitatea a căzut ca un trăsnet în minutul 87. E, cam asta i-a lipsit. Descărcarea de nori. În min. 87, când tabela indica 2-2, de la Mihăilă a venit o centrare a lui Mihăilă, cu explozie în clinciul Cicâldău-Camora, matematic, în „călcâiul vulnerabil” al ultimului. O explozie în „călcâiul vulnerabil” al unei campioane-mit, haotică. Pe „Dr. Constantin Rădulescu”, o arenă golită de coronavirus, însuşi regele a părut gol.

CA PE VREMEA LUI DUDELANGE
Parcă a trecut un deceniu de la acel 2-3, în 2018, cu anonima campioană a Luxemburgului, care, în Gruia, a condus cu 3-0 până în min.85. O dată readus Dan Petrescu pe banca tehnică, după episodul chinez, CFR a căpătat un aer de echipă cvasi-invincibilă. Cu FCSB, a învins, dar n-a convins. Nu CFR a bătut, FCSB s-a bătut. Presimţind dezastrul, media „nepartizană” s-a prins să împroaşte cu baba Vanga spre ai lui Bergodi. Şoc şi groază, la CFR s-au plătit salariile, s-au achitat din urmă bonificaţiile, păzea! După cât s-au clătinat pe teren alde Burcă, Omrani, Ţucudean şi toţi celalţi de care avea să se plângă însuşi SuperDan, aşa trebuie să fi fost. Încă un Detaliu (cu majusculă!). CFR Cluj a început să se plângă de arbitrajul unuia ca Istvan Kovacs. S-a întors lumea pe dos! Cronologia tabelei: Koljic ’10, Mihăilă ’56, Deac ’60, Vinicius ’70, Cicâldău ’87. Ratări de ambele părţi: Koljic, Nistor, Cicâldău, Vinicius, Itu.

CINCI MECIURI, TOT ATÂTEA FINALE
Bătălia pentru titlu se va purta, neîndoios, între CFR (36 p.) şi U Craiova (35 p.). CFR cu deplasări la Astra, FCSB şi Craiova; Universitatea cu deplasări la Gaz Metan, Botoşani şi Astra. E posibil ca meciul ultim U Craiova – CFR să se joace cu trofeul pe masă, ce joc al sorţii! Greu de spus de partea cui din cele două se vor poziţiona „intermediarele”. FCSB, ocupanta locului 4, se află la ananghie. Meciurile ei cu pretendentele au loc înaintea finalei de Cupă, una extrem de dificilă, cu Sepsi. Cum finala e programată pe 22 iulie, nu este exclus ca trillerul cu Deac&Co din 19 iulie să fie unul de formă. Din trei deplasări ale Craiovei, două nu prezintă miză pentru gazde.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ