Vaideeni: Primarul Băluţă, precizări despre reabilitarea drumurilor

Primarul comunei Vaideeni, Achim Daniel Băluţă, a făcut, pe pagina sa de socializare, precizări în privinţa situaţiei reabilitării unor drumuri din localitate. În acest context, edilul a subliniat că lucrările prin programul PNDL pe drumul Băduleşti, cu lungimea de 1.700,00 m şi lăţimea de 5,50 m, totalizând o suprafaţă de lucru de 9.350,00 mp, sunt asigurate de constructor, iar eventualele prejudicii sunt în sarcina acestuia şi nu aduc atingere bugetului local.

0

„În urma unor postări în spaţiul public, mă văd nevoit să aduc la cunoştinţă tuturor cetăţenilor comunei Vaideeni, că administraţia pe care o conduc nu se ocupă cu «bătaia de joc la adresa cetăţenilor vaideeni», aşa cum consideră unii, asigurându-vă în acelaşi timp că uşa Primăriei, ca de fiecare dată, este în permanenţă deschisă pentru orice cetăţean care are nelămuriri cu privire la cheltuirea banului public. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, subprogramul modernizare a satului românesc, domeniul construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, a fost încheiat un contract de finanţare între Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi Comuna Vaideeni, care este beneficiar al Programului Naţional de Dezvoltare Locală pentru obiectivul de investiţii «aprobarea necesităţii şi oportunităţii realizării unor lucrări de reabilitare şi modernizare drumuri de interes local, comuna Vaideeni, sat Vaideeni, Gabreni spre Crucea de Piatră, Dealul Urşani, Padeş şi Floreşti», totul având la bază emiterea ordinului viceprim-ministrului nr 3615/2017, privind aprobarea listei obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală în perioada 2017-2020.
Consiliul Local Vaideeni a aprobat, în august 2018, indicatorii tehnico-economici şi Devizul General pentru lucrările proiectului mai sus amintit, a aprobat includerea lor în PNDL şi a aprobat inclusiv valoarea lucrărilor care se ridică la suma de 13 milioane lei. Drumul Băduleşti, cu lungimea de 1.700,00 m şi lăţimea de 5,50 m, totalizând o suprafaţă de lucru de 9.350,00 mp, a fost predat constructorului, iar ceea ce a fost prezentat în spaţiul public ca bătaie de joc pe bani publici nu este decât o încercare de defăimare a administraţiei locale, fără ca persoana care a făcut postarea să vină măcar să ne întrebe de ce drumul arată aşa după atâtea zile de ploi. Nu am îngrădit nimănui dreptul la informare, iar dacă persoana respectivă ajungea la Primărie şi stătea de vorbă cu mine, găsea toate răspunsurile. Lucrările pe acest drum sunt asigurate de constructor, iar eventualele prejudicii sunt în sarcina acestuia şi nu aduc atingere bugetului local. Administraţia Vaideeni nu îşi bate joc de banii publici!”, a precizat Daniel Achim Băluţă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ