Candidaţii la Primăria Râmnicu Vâlcea au idei puţine, fixe şi ponosite

0

Mai sunt vreo trei luni până la alegerile locale şi, din nefericire, principalii contracandidaţi ai lui Mircia Gutău afişează, deocamdată, lipsă de viziune, demagogie şi, ce să vezi, chiar timiditate. Cu toţii se învârt în cercul aceloraşi idei, parcă şi-ar bea împreună Ceaiul de la ora 5. Adaptând situaţia, apendixul modern al acestui ritual cu vechime ar fi: „Ceai şi plictis!”
În principiu, toţi au aceleaşi patru proiecte: crearea unui parc industrial pentru posibilii investitori, readucerea tinerilor în oraş, salvarea locurilor de muncă şi o administraţie publică mai suplă. Le ştim pe de rost, sunt puţine, fixe şi ponosite!

Virgil Pirvulescu

Băutor pe la PDL de „ceaiuri” dulci şi dătătoare de funcţii (cu sprijinul Cristinei Pîrvulescu, o rudă bine pusă pe vremuri cu Băsescu), dar şi pe la PSD, care l-a făcut şef Antifraudă, candidatul liberalilor, Virgil Pîrvulescu, se pricepe cel mai bine să jongleze, explicit şi implicit, cu cele patru idei, despre care susţine că sunt… 11. Să fim rezon, dacă le luăm la scuturat, s-ar putea să rămână una şi o ţâră! Altfel, este bun domnul Pîrvulescu, face zgomot, bate cu linguriţa în ceaşcă, fiindcă e greu să prinzi din spate procentele partidului. Dar nici cele mai recente „adaousuri”, adică fotografiile faţă- profil- ceafă cu primarul Aradului, şi nici proiectele turistice „invovative”- în fapt absolut seci – nu te pot convinge, dacă eşti un pic ancorat în realitate.

Andrei-Gheorghiu

Alianţa USR-Plus Vâlcea, care, la alegerile europarlamentare din 2019, a câştigat Râmnicu Vâlcea (25,8%), a intrat de o bună bucată de vreme într-o timiditate nerecognoscibilă. Candidatul Alianţei, Andrei Gheorghiu, pare să stea pitit pe după uşă, cu ceşcuţa de ceiuleţ tremurându-i pe genunchi. Cu gândul la un mandat de deputat, domnul Gheorghiu dă semne că, pe zi ce trece, îşi pierde valoarea de întrebuinţare; şi el, şi echipa sa de propagandă, din ce în ce mai rezervată, sau, poate, nepricepută.

Cristian Jianu

PMP-ul lui Băsescu l-a prezentat zilele trecute, pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, pe inginerul Cristian Jianu, fostul director al societăţii Apavil SA. Un candidat „tehnic”, care, măcar, ştie pe unde se află canalizarea oraşului. Slab vorbitor, timid şi înconjurat la PMP Vâlcea de o echipă de „aurolaci” politici (cu mici excepţii), domnul Jianu va avea mult de recuperat. Şi cred că va vărsa „ceaiul” din mers.

Sigur, cititorul se poate întreba din ce motiv lipseşte de la acest five o’clock candidatul PSD. Lipseşte pentru că nu există! Deocamdată, PSD afişează maximum de inocenţă la vitrină, motivând că nenorocitul de covid a împiedicat alegerea candidatului. Să se pregătească în bucătăria din spate o fiertură să îl ardă pe Mircia Gutău, idolul Alianţei Binelui? Aş!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ