La propunerea PSD
UPDATE: Pensiile speciale ar putea fi impozitate şi cu 85%. Deputaţii votează azi

0

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care introduce în Codul Fiscal o nouă taxă: impozitarea pensiilor speciale. Impozitarea se face gradual, în funcţie de cuantumul pensiei. Astfel, pentru pensii speciale de până la 2.000 de lei impozitul este 0, pentru pensii speciale între 2.001 și 7.000 de lei impozitul este de 10%, în timp ce pensiile speciale care depășesc pragul de 7.001 de lei impozitul va fi de 85% . Proiectul va merge acum la promulgare la președintele României.


Vor fi impozitate pensiile speciale primite de:
– Curtea de Conturi
– CCR
– Magistraţii şi personalul auxiliar din insţante
– Funcţionarii publici parlamentari
– Parlamentari
– Personalul aeronautiv civil navigant profesionist
– Corpul diplomatic şi consular
– Militarii
– Aleşii locali
– Foşti presedinţi ai statului

Ştirea iniţială: Social-democraţii au introdus pe ordine de zi a plenului Camerei Deputaţilor un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor speciale. Votul ar urma să fie dat azi, după ce Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor va stabili gradul de impozitare al pensiilor speciale. Pe surse se vorbeşte chiar şi despre procente de peste 80% în cazul pensiilor care depăşesc un anumit prag.
Proiectul privind impozitarea pensiilor ce urmează a fi votat în şedinţa de azi aparține senatorului PSD Liviu Pop și a fost deja adoptat şi de către Senat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ