Mario Oprea (senator PNL): Voința Guvernului este să schimbe în bine cursul economiei, punând accent pe investiții

Senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul partidului, că Guvernul PNL a adoptat numeroase măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, afectat de criza provocată de pandemia de coronavirus.

0

„În prima fază, Guvernul PNL a susținut plata şomajului tehnic pentru sute de mii de angajați cu contractele de muncă suspendate temporar. De asemenea, plătește o parte din salariile celor întorși la lucru. Astfel, începând cu 1 iunie 2020, angajații care au primit indemnizația de șomaj tehnic, suportată de la buget în proporție de 75% și cărora le sunt menținute contractele, beneficiază pentru o perioadă de trei luni de plata unei părți din salariu, reprezentând 41,5 % din salariul de bază, dar nu mai mult de 41,5% din câştigul salarial mediu brut. Condiția este ca respectivul angajat să fi avut contractual de muncă suspendat minimum 15 zile. Angajatorii au obligația menţinerii raporturilor de muncă până la 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate de Cabinetul Orban.
Voința Guvernului PNL este să schimbe în bine cursul economiei, punând accent pe investiții, dezvoltare, inovare. Vestea bună este că finanțarea acestor noi măsuri este consolidată: Uniunea Europeană a adoptat recent un pachet consistent de finanțare pentru ieșirea din criza provocată de pandemie, iar României îi va reveni suma de 33 de miliarde de euro.” a declarat senatorul liberal.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ