Deputatul Buican:”Guvernarea PNL a început lucrările la autostrada Sibiu-Pitești!”

Deputatul PNL de Vâlcea, Cristian Buican, a marcat pe pagina sa de socializare semnarea contractul ui pentru execuția tronsonului 5 (Curtea de Argeș-Pitești, 30,35 km) al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Cristian Buican a opinat că guvernul liberal a deblocat un proiect care devenise ”simbolul eșecului și incompetenței guvernărilor PSD”.

0

”Guvernul PNL a deblocat proiectul autostrăzii și a început să miște lucrurile, acolo unde guvernările PSD au eșuat constant. Autostrada Sibiu-Pitești, amânată de atâtea ori, devenise simbolul eșecului și incompetenței guvernărilor PSD.

Primul șantier de pe viitoarea autostradă Sibiu-Pitești a fost deschis la începutul lunii aprilie, anul acesta. Este vorba de lotul 1 al secțiunii 1 (Sibiu-Boița) care va avea 13,7 km. Ordinul de începere a lucrărilor fusese dat la sfârșitul lui martie.

Pe11 mai, Guvernul a mai făcut un pas important: s-a semnat contractul pentru execuția tronsonului 5 (Curtea de Argeș-Pitești, 30,35 km) al autostrăzii, în prezența premierului Orban și a ministrului Transporturilor.”, conform deputatului liberal.

”Anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești”

”Guvernările PSD au avut la dispoziție fonduri europene pentru Sibiu-Pitești, dar nu au avut niciun interes și nu au dat niciun răspuns concludent cererilor formulate de CE. Ludovic Orban a amintit de perioada când a fost ministru al transporturilor și a lăsat finalizat studiul de fezabilitate pentru Sibiu-Pitești.

Premierul a atras atenția că termenele de proiectare si construcție pentru tronsonul 5 sunt prea lungi iar constructorul are capacitatea de a le reduce. De asemenea, a pus în vedere CNAIR să se achite la termen de obligațiile asumate față de constructor.

Investițiile în infrastructură sunt prioritatea majoră a guvernului, a accentuat primul-ministru. Vrem să construim, a declarat premierul Orban, pentru a lega intre ele provinciile istorice, pentru a șanse egale de dezvoltare provinciilor istorice și șanse de dezvoltare României.

La rândul său, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anunțat că anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești și că guvernul PNL își propune să finalizeze cât mai rapid obiectivele de infrastructură aflate în execuție.”

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ