Craiova: Premierul Orban promite „sprijin puternic“ pentru companii după încheierea crizei pandemice

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Craiova, la finalul unei vizite la Uzina Ford, că obiectivul cel mai important al Guvernului este ca, după depăşirea vârfului epidemiei de coronavirus, să susţină puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior izbucnirii pandemiei.

0

„Am discutat de planul gradual de repornire a activităţii până la capacitatea maximă. De asemenea, am discutat despre intenţia extrem de curajoasă, mai ales în condiţiile date, de introducere în fabricaţie a unor modele noi, sunt convins că vor fi modele de succes şi, în mod clar, am discutat despre măsurile pe care Guvernul poate să le ia pentru a susţine nu numai compania Ford şi industria de automobile şi economia în ansamblu. Obiectivul nostru cel mai important este, după ce vom depăşi vârful epidemiei şi lucrurile vor tinde să revină la normal, să susţinem puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior izbucnirii epidemiei“, a spus Ludovic Orban.


Premierul a mai spus că prezenţa sa la Craiova în săptămâna în care americanii de la Ford au reluat producţia este un semn de apreciere pentru decizia de repornire a activităţii. Acesta a fost însoţit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, şi de ministrul Sportului, Ionuţ Stroe.

Conducerea Ford solicită sprijinul Guvernului

La rândul său, preşedintele Ford România, Ian Pearson, a declarat a solicitat în continuare sprijinul Guvernului României, susţinând că va dura ceva până când pieţele europene vor funcţiona la nivelul anterior crizei. „Industria noastră este vitală pentru economia românească, dar, timp de aproape şapte săptămâni, a rămas practic inactivă. Nu am înregistrat venituri deoarece pieţele din Europa au fost blocate. În această perioadă, împreună cu multe alte industrii mici, mijlocii şi mari, am solicitat sprijin Guvernului român şi, din fericire, acesta a fost receptiv şi a susţinut multe dintre măsurile solicitate. (…) Acum vedem că primele pieţe europene încep să se deschidă, dar credem că va dura ceva timp pentru ca acestea să funcţioneze la nivelul anterior crizei. Încă nu ştim cât timp va fi necesar.

Prin urmare, trebuie să continuăm să colaborăm îndeaproape cu Guvernul pentru a monitoriza situaţia şi pentru a veni cu soluţii viabile pentru provocările viitoare. Principala noastră prioritate a fost repornirea activităţii fabricii, lucru pe care l-am făcut încă de lunea acestea, iar acum obiectivul nostru este să ne redresăm, atât ca uzină, cât şi ca industrie, atât de vitală pentru economia României“, a precizat preşedintele Ford România.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ