16 angajaţi ai SJU Slatina, trimişi în autoizolare după ce au intrat în contact cu un pacient confirmat apoi cu coronavirus.

16 angajaţi ai Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi testaţi pentru coronavirus şi vor fi trimişi în autoizolare la domiciliu după ce s-a stabilit că au intrat în contact cu un pacient confirmat ulterior cu COVID-19, informează Agerpres.

0

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii SJU Slatina, un bărbat în vârstă de 57 de ani, confirmat marţi – 5 mai cu coronavirus, a fost internat la Secţia de Cardiologie a spitalului în perioada 28-30 aprilie şi a fost externat pe 30 aprilie cu stare ameliorată, fără să prezinte simptome respiratorii. Ulterior, bolnavul a fost internat la o clinică cardiovasculară din Bucureşti, în perioada 2-4 mai, fiind testat pozitiv pentru coronavirus. „Pacientul, confirmat COVID-19, a fost internat urmând procedura din cadrul UPU Slatina, în Secţia de Cardiologie, cu afecţiuni cardiologice, fără afecţiuni respiratorii, în perioada 28 – 30 aprilie 2020. Pacientul a fost externat cu stare ameliorată în data de 30 aprilie 2020, fără să prezinte afecţiuni respiratorii. (…) Cei 16 angajaţi au intrat în contact cu pacientul purtând echipamentul de protecţie standard, conform ordinelor Ministerului Sănătăţii. Pentru a evita orice posibilitate de infectare a personalului SJU Slatina sau a pacienţilor internaţi, celor 16 angajaţi li se vor recolta exudate faringiene şi vor fi trimişi în automonitorizare în următoarea perioadă, conform procedurilor interne ale SJU Slatina“, se menţionează într-un comunicat al unităţii medicale.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, pacientul în cauză, un bărbat de 57 de ani, a fost internat şi la o clinică medicală cardio-vasculară din Bucureşti, în perioada 2-4 mai, pentru investigaţii şi evaluare clinică a stării de sănătate, acolo fiind testat pe 3 mai pentru determinarea infecţiei cu COVID-19. Rezultatul testului a fost pozitiv pentru infecţia COVID-19 şi marţi, 5 mai, DSP Olt a fost notificată asupra rezultatului şi a început ancheta epidemiologică. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Caracal, unde a fost internat pentru supraveghere medicală şi tratament, având o stare generală bună.

În judeţul Olt sunt, potrivit DSP Olt, 48 de cazuri de coronavirus, iar 13 dintre persoanele confirmate au fost declarate vindecate şi au fost externate. O persoană a decedat şi 34 sunt internate în unităţi medicale.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ