Verigeanu: ” Se încearcă prin orice mod să se atribuie titlul de campioană echipei aflate pe locul 2 , CSM București”

Florin Verigeanu, președintele campioanei SCM Rm. Vâlcea critică dur variantele de încheiere a campionatului propuse de Federația Română de Handbal(FRH) și susține se încearcă tot ce este posibil ca echipa CSM București să câștige campionatul în detrimentul vâlcencelor. Verigeanu este de părere că în spatele „afacerii” stă secretarul general, Cristina Vărzaru.

0

Așa cum preconizam, se încearcă prin orice mod să se atribuie titlul de campioană echipei aflate pe locul 2 în acest moment în clasamentul Ligii Florilor, CSM București. Vă reamintesc că în Europa s-au oprit aproximativ 20 de campionate de handbal. Marea majoritate a acestora s-au terminat prin înghețarea lor, iar clasamentul final a fost cel din momentul întreruperii, fără a se atribui titlul. Clasamentul pentru EHF, cupele europene, a fost același, din momentul înghețării, lucru normal după părerea mea. În două țări (Ungaria și Croația) s-au anulat campionatele și nu s-a acordat titlul de campioană. Clasamentul pentru EHF a fost cel din sezonul anterior. Într-un singur campionat la feminin (Norvegia) s-a aplicat o altă metodă de a stabili ierarhiile, prin împărțirea punctelor la numărul de meciuri. O metodă care nu se regăsește în niciun regulament de departajare sau de organizare al FRH. Ceea ce este și mai strigător la cer este și faptul că, deși mai sunt 7 etape de joc, ei vor să atribuie titlul de campioană în Liga Florilor! Cum se poate așa ceva?”a declarat președintele CSM Rm.Vâlcea pentru gsp.ro


Verigeanu susține că Cristina Vărzaru nu s-a consultat cu Campioana României

„De ce avem acest punct de vedere, că totul se încearcă a fi în favoarea CSM București! Simplu, secretarul general al FRH, declara cu seninătate înaintea Consiliului de Administrație din luna aprilie, că a discutat cu „cel puțin jumătate din conducătorii din Liga Națională despre programul transmis. Păi domnișoara Vărzaru, ați uitat să întrebați care este părerea campioanei României sau nu vă interesează? Înțelegem că este mai ușor să discutați cu cei de la CSM București, dar măcar din respect pentru ceea ce a făcut Vâlcea în handbalul românesc, puteați avea ceva ce vă lipsește și să ne întrebați și punctul nostru de vedere, măcar de complezență”, a fost mesajul lui Verigeanu pentru secretarul general al FRH.

Florin Verigeanu a mai declarat că Vâlcea ar fi de acord și cu un joc final de departajare: „Dacă se dorește, suntem de acord să se joace inclusiv un joc între CSM și SCM, o finală a campionatului, pentru a se clarifica ierarhia finală în Liga Florilor. E pentru prima dată în istoria handbalului românesc când clasamentul nu mai e făcut pe puncte, e făcut pe procente”, a precizat acesta pentru publicația citată.  

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ