Sediul Primăriei Călimănești va fi reabilitat termic cu fonduri europene

”Activitatea aparatului de specialitate al primarului oraşului Călimăneşti se desfăşoară într-o clădire veche a cărei construcţie a început în anul 1924 şi a fost finalizată în anul 1926. Odată cu trecerea timpului şi dezvoltarea oraşului, dimensiunea funcţională a acesteia a devenit necorespunzătoare cu necesităţile actuale pentru asigurarea unei activităţi eficiente scopului în care a fost construită ” au declarat reprezentanți ai Primăriei Călimănești.

0

”Clădirea nu a fost reabilitată în întregul ei niciodată. Deşi în ultimii ani s-a aflat pe lista de investiţii a oraşului, din cauza resurselor financiare limitate, întotdeauna au existat proiecte prioritare acestuia.
Din aceste motive, primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, a inițiat realizarea unui proiect pentru reabilitarea sediului în care își desfășoară activitatea angajații administrației publice locale.
Proiectul „Creșterea eficienței energetice în clădirea sediului Primăriei” este propus spre finanțare prin Programul Operațional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1. Operațiunea B – clădiri publice și vizează creșterea eficienței energetice a clădirii prin îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste subsol), a șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii, introducerea, reabilitarea și modernizarea și a instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încalzire și a apei calde menajere.
Cererea de finanțare este eligibilă din punct de vedere tehnic și financiar, proiectul aflându-se în așteptare pentru semnarea contractului de finanțare.
Valoarea totală a proiectului este de 3.029.458,00 lei.”, au mai precizat aceștia.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ