„Jongleriile“ candidatului Giugea, exerciţiu de imagine catastrofal

0

„Guvernul a băut apă după PSD
I-am criticat mereu pe cei de la PSD că nu au făcut Spitalul Regional la Craiova și epidemia cu care ne confruntăm acum ne arată că sistemul sanitar are nevoie urgentă de investiții.
Acum Guvernul se pare că o ia pe urma PSD-ului. La Iași și la Cluj lucrurile s-au mișcat în legătură cu Spitalele Regionale, la noi nimic.
Alo, Guvernul, iar uitați de Craiova? Și apoi vă întrebați de ce PSD-ul câștigă aici mereu? Pentru că așa tratați voi orașul nostru!
Domnule ministru Ion Ștefan, adu-i aminte premierului Orban de angajamentul luat in fața craiovenilor!“ – Joi, 23 aprilie a.c., sursa: Facebook.

„În această dimineață am avut o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, pentru a mă informa de la cea mai autorizată sursă în legătură cu situația Spitalului Regional de la Craiova. Premierul a precizat că, la începutul lunii mai, la Ministerul Dezvoltării, va fi semnat contractul de finanțare după care vor urma toate procedurile impuse de Comisia Europeană.
PNL face ceea ce PSD-ul ar fi trebuit să facă demult și demarează construcția celui mai important spital din Oltenia.
Craiova are nevoie mai mult ca oricând de acest spital, pentru că în perioada viitoare sistemul sanitar din România va avea nevoie de investiții masive. Iar pentru PNL sănătatea românilor este acum prioritară.“ – Marţi, 28 aprilie a.c., sursa: Facebook.

Pentru cei care nu sunt la curent cu această pendulare comică, precizăm din capul locului că autorul celor două postări publice este nimeni altul decât deputatul Nicolae Giugea, prim-vicepreşedinte al filialei Dolj a Partidului Naţional Liberal. Parlamentarul este şi candidatul desemnat de partid pentru a câştiga postul de primar al Craiovei. Lăsând la o parte penibilitatea abordării acestei probleme cruciale a comunităţii craiovene, orice persoană cu judecată limpede se întreabă de ce a fost necesar ca deputatul liberal să îşi bată joc la propriu de preşedintele partidului său pentru ca mai apoi să se mândrească, după numai câteva zile, că a băut cafeua la Palatul Victoria cu acesta. Îşi imagina candidatul liberal că, mimând această dizidenţă ieftină, mai bagă în „desaga“ electorală, cam goală e-adevărat, câteva procente? Oare, în înţelepciunea sa, Nicolae Giugea nu a realizat că, atacându-şi propriul partid şi conducerea la nivel central a acestuia, nu face altceva decât să dea apă la moară adversarilor politici şi să şubrezească şansele filialei din care provine de a câştiga alegerile locale şi parlamentare din această toamnă?

Este evident pentru oricine are o minimă experienţă politică că strategia de „a muşca“ din dosul partidului care ţi-a dăruit, la propriu, şansa de ajunge primarul Craiovei reprezintă cea mai sigură cale spre un eşec usturător în localele din acest an. Pe de o parte, îţi creezi duşmani în interiorul filialei. Pe bună dreptate liberalii de rând, aceeia care ar trebui să alerge să îţi aducă voturi, reacţionează cu repulsie faţă de colegii de partid care îşi atacă propria organizaţie şi conducerea centrală a acesteia. Ori, atunci când procentele tale sunt cu mult mai scăzute decât ale filialei din care faci parte, ai nevoie de o maximă fidelizare a membrilor, care să fie dispuşi să-şi dea sufletul pentru a reuşi un transfer de imagine şi implicit un transfer de voturi între partid şi persoana ta. Din acest punct de vedere, rezultatul „jongleriei“ expusă mai sus este falimentar! Pe de altă parte, prin astfel de ieşiri publice, oferi adversarilor politici „muniţie“ de a-ţi ataca propriul partid şi le dezvălui „fisurile“ de comunicare care există în interiorul acestuia. Cu alte cuvinte, într-un mod sinucigaş, îţi şubrezeşti şansele, şi aşa puţine, de a câştiga „jackpotul“ electoral la sfârşitul anului.

În cele din urmă, nu trebuie uitat faptul că un fost pedelist care a ales această cale de a se război cu propriul partid, Gelu Vişan, a sfârşit prin a ajunge unul dintre reprezentanţii de seamă a politicienilor care s-au născut „talent“, dar „au murit“ speranţă!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ