Deputatul liberal Nicolae Giugea, atac la Guvernul Orban: „A băut apă după PSD“!

0

Într-o postare extrem de acidă, deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea atacă Guvernul Orban, pe care îl acuză că a luat-o pe urma PSD, abandonând proiectul Spitalului Regional. Giugea, care este şi candidatul PNL la Primăria Craiova, îl „urechează“ inclusiv pe premierul Ludovic Orban, despre care spune că şi-a luat angajamentul față de craiovenilor că spitalul va fi construit, iar acum pare să fi uitat complet despre acest proiect. Atacul deputatului liberal este cu atât mai neobişnuit cu cât, în ultima vreme, acesta a încercat din răsputeri să intre în graţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, sperând că va obţine susţinerea acestuia pentru preluarea frâielor filialei judeţene.
Guvernul a băut apă după PSD. I-am criticat mereu pe cei de la PSD că nu au făcut Spitalul Regional la Craiova și epidemia cu care ne confruntăm acum ne arată că sistemul sanitar are nevoie urgentă de investiții.
Acum Guvernul se pare că o ia pe urma PSD-ului. La Iași și la Cluj lucrurile s-au mișcat în legătură cu Spitalele Regionale, la noi nimic.
Alo, Guvernul, iar uitați de Craiova? Și apoi vă întrebați de ce PSD-ul câștigă aici mereu? Pentru că așa tratați voi orașul nostru!
Domnule ministru Ion Ștefan, adu-i aminte premierului Orban de angajamentul luat în fața craiovenilor!
“, scrie, pe pagina sa de facebook, Nicolae Giugea.

Realitatea este complet diferită

În realitate, Guvernul PNL a făcut eforturi susţinute la Bruxelles pentru ca toate cele trei spitale regionale, cel de la Craiova, Iaşi şi Cluj, să obţină finanţarea necesară. Astfel, în următoarele trei săptămâni, este de aşteptat ca autorităţile să semneze contractele de finanţare şi pentru spitalele de la Craiova şi Cluj, asta după ce, pentru cel de la Iaşi, a fost semnat deja contractul de finanţare.

Valoarea totală a investiţiei pentru Spitalul Regional de la Craiova este de 2,85 de miliarde de lei, adică peste 590 de milioane de euro. Unitatea ar avea o suprafață desfășurată de 165.256 mp și un număr total de 807 paturi. Spitalul va fi construit pe şapte niveluri, va avea 1.195 de locuri de parcare și un heliport. În ceea ce priveşte locurile din spital, 60 ar fi în UPU, 30 pentru chirurgia de zi, 15 pentru îngrijiri medicale de zi şi 20 pentru îngrijiri oncologice de zi. Restul de paturi ar fi pentru îngrijirea continuă a pacienţilor cu boli acute. De asemenea, unitatea va avea 19 săli de operație şi va dispune şi de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea sud-vest, dotat cu echipamentul adecvat. Centrul va funcţiona într-o clădire separată, unită de corpul principal al spitalului regional printr-un coridor, la nivelul primului etaj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ