Dosar penal pentru doi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea infectați cu coronavirus

Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce doi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vâlcea, care se aflau în izolare, s-au prezentat la serviciu, ulterior fiind depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

0

Cei doi angajaţi ai SAJ Vâlcea, care s-au prezentat la serviciu pe 7 aprilie, deşi se aflau în izolare, au fost confirmaţi, pe 15 aprilie, cu COVID-19. „În fapt se reţine că, în ziua de 07.04.2020, doi angajaţi din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea s-au prezentat la serviciu, deşi se aflau în izolare, ca urmare a faptului că au fost în contact cu angajaţi şi pacienţi ai Secţiei ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a fost confirmat ca infectat cu SARS-Cov-2 un cadru medical. Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea – Biroul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea“, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Este vorba despre un ambulanţier şi o îngrijitoare, soţ şi soţie, şi au avut contact apropiat cu un pacient (tatăl ambulanţierului) care a fost internat în Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a fost confirmat cu coronavirus un cadru medical.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ